Primarii, bugetele şi internetul/ Primăriile din Vrancea, obligate să-şi publice online bugetele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi legea le impune, 15 din cei 73 de edili nu s-au preocupat nici măcar să creeze un site. Asta, în condiţiile în care termenul limită pentru înfiinţarea unei pagini de internet era data de 8 aprilie. Cei care nu s-au conformat riscă amenzi cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei.

O nouă lege le dă bătăi de cap edililor din Vrancea, obligaţi să înfiinţeze un site al primăriei, prin intermediul căruia să facă public bugetul local. Deşi prevederea a fost promulgată în luna ianuarie, iar termenul limită pentru creearea unei pagini de internet a fost data de 8 aprilie, 15 din cei 73 de unităţi administrative nu s-au conformat încă.

Este şi cazul primăriei din Ploscuţeni care până acum nu a acordat o atenţie deosebită comunicării prin mediul virtual, însă pus în faţa legii, edilul s-a văzut nevoit să demareze formalităţile de lansare a unui site.

„Este în curs de realizare şi sperăm ca în maximum două săptămâni să-i dăm drumul. Oricum, foarte puţini cetăţeni din comună au acces la internet, aşa că nu ştiu câţi dintre ei vor intra pe pagina primăriei", declară Ştefan Solomon, primarul comunei Ploscuţeni.

Şi administraţia din Nistoreşti a contactat un programator, astfel încât să nu fie sancţionată cu amenda cuprinsă între 1.000 şi 2.500 de lei.

„Site-ul este în curs de definitivare. Programatorul s-a ocupat de toate detaliile şi cel mai probabil până la începutul săptămânii viitoare va fi lansat. Vom publica toate informaţiile", declară Ion Cornea, contabilul comunei Nistoreşti.

Nu lipsesc nici primăriile care s-au ales cu site-ul suspendat din cauza neplăţii.

image

„Nici nu ştiam că a fost suspendat. Acum să văd cum fac rost de bani pentru a-l relansa, deoarece cu greu pot plăti şi salariile angajaţilor. Asta mai lipsea, să fim amendaţi pentru un site, când de fapt bugetele sunt aşa cum sunt", declară Gheorghe Macovei, edilul comunei Vânători.

Până acum, Direcţia de Finanţe nu a aplicat nicio sancţiune pentru nerespectarea acestei legi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite