Primăria îşi vinde terenurile concesionate în Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Oprisan
Marian Oprisan

Focşănenii îşi pot cumpăra terenul din faţa blocului. Preţurile sunt de 112 euro/mp în zona A şi de 76 de euro/mp în zona B. Primul cumpărător al spaţiilor concesionate este chiar Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean

Cu bugetul local ajuns la fundul sacului şi cu o serie de investiţii lăsate de izbelişte, edilii focşăneni şi-au pus în gând să facă rost de bani din vânzarea de terenuri.

Nu este vorba despre orice fel de spaţii, ci de cele care în ultimii ani au fost concesionate cetăţenilor care au dorit să-şi facă extindere la parterul blocurilor.

Prin proiectul care va fi dezbătut în şedinţa de mâine sunt scoase la vânzare, fără licitaţie publică, zece terenuri însumând peste 500 mp, evaluate la peste 40.000 de euro.

Primul pe lista cumpărătorilor este chiar preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, care are două terenuri concesiunate, în suprafaţă de peste 150 de mp, chiar în dreptul celor două garsoniere aflate în proprietatea sa, dorinţa acestuia fiind să construiască un sediu de firmă.

„Prin vânzarea concesiunilor dorim să venim şi în sprijinul micilor întreprinzători. Vrem ca această ofertă să fie valabilă şi în anii următori şi îi aşteptăm pe toţi cei care au concesiuni să cumpere aceste terenuri", a precizat viceprimarul Vasile Dobre.

Câştig pe termen scurt

Opinia sa nu este împărtăşită de toată lumea, chiar dacă este de aşteptat ca proiectul să fie aprobat fără probleme.

„Se preferă să se ia acum nişte bani cu care să se facă un capăt de trotuar, în loc ca pe termen lung, prin concesiune, să intre bani la bugetul local. Bunurile imobile sunt cele mai de preţ şi nu trebuie să le vinzi acum, pentru că eşti într-un moment critic", este de părere consilierul local Romeo Paul Postelnicu.

Şi focşănenii cred că se impunea consultarea lor înainte de a se trece la fapte.

„Eu mi-am dat acordul pentru concesiune, nu şi pentru vânzarea terenului. Poate am fi fost şi ceilalţi vecini interesaţi să cumpărăm", spune Valeria Murgu.


Preţul de vânzare, la nivelul anului 2006

Potrivit proiectului, preţul de vânzare a terenurilor este de 112 euro/mp în zona A a municipiului şi de 76 de euro/mp în zona B.

Această valoare a fost stabilită în urma unei evaluări făcute în anul 2006.

Terenurile care urmează a fi vândute se află în proprietatea privată a municipiului Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite