Primăria bagă alţi bani în Piaţa Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reabilitarea obiectivului a costat deja nouă milioane de euro. Municipalitatea mai dă încă 1,7 milioane de lei, pentru finisaje. Autorităţile locale nu ar putea recepţiona lucrarea fără o serie de retuşuri. Primăria a plătit şi pentru restaurarea obeliscului din Piaţă.

Cele aproximativ nouă milioane de euro, cât reprezintă bugetul alocat de Uniunea Europeană pentru reabilitarea ansamblului arhitectural „Piaţa Unirii-Grădina Publică" din Focşani se pare că nu sunt suficienţi pentru finalizarea în bune condiţii a lucrării.

Din această cauză, autorităţile locale au decis să deschidă puşculiţa cu bani de la bugetul local şi să aloce sume importante pentru definitivarea lucrărilor.

Mai întâi, s-au dat 27.000 de euro pentru refacerea obeliscului din centrul Pieţei Unirii, sub pretextul că lucrarea nu a fost prinsă în proiectul de reabilitare, situaţie cel puţin curioasă din moment ce se ştia dinainte că momumentul era în suferinţă de mai mulţi ani.

Potrivit oficialilor Primăriei Focşani, banii au fost folosiţi pentru curăţarea chimică a reliefului de bronz de pe monument şi au fost înlocuite părţile care lipseau din granitul roşu.

Scaune şi coşuri de gunoi

Zilele trecute, edilii locali au cerut o nouă suplimentare a cheltuielilor pentru Piaţa Unirii, întrucât comisia de recepţie, din care fac parte şi „primii gospodari ai oraşului", a constatat că mai sunt lucruri de pus la punct.

„Lucrările se apropie cu paşi repezi de final şi mai avem nevoie de 600.000 de lei pentru rezolvarea unor aspecte care nu au fost luate în calcul, cum ar fi cumpărarea de coşuri de gunoi, bănci, racorduri electrice", a precizat Bogdan Matişan.

Modalitatea prin care s-a cerut suplimentarea bugetului pentru Piaţa Unirii nu este pe placul unora dintre consilieri, care s-au arătat deranjaţi că au fost consultaţi pentru rectificarea bugetului în ultimul moment, fără ca aceste probleme să fie discutate în comisiile de specialitate.

„Fiecare consilier ne facem temele acasă, studiem ce proiecte avem de votat şi constatăm că în ultimul moment ni se bagă în faţă tot felul de suplimentări de sume. Lucrurile astea trebuiau discutate aşezat, în comisie", s-a exprimat deranjat de situaţie consilierul Dănuţ Popoiu.


Cei 600.000 de lei alocaţi de la bugetul local vor fi folosiţi astfel: 50.000 de lei pentru achiziţionarea de coşuri de gunoi şi bănci, 50.000 de lei pentru cumpărarea de materiale de întreţinere pentru fântânile arteziene, 200.000 de lei pentru racordurile la reţeaua Electrica şi 300.000 de lei pentru achiziţionarea a opt tablori electrice.

Citeşte amănunte în săptămânalul local "ADS Focşani".

Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite