Primăria Focşani riscă să plătească trei milioane de euro în plus pentru reabilitarea Pieţei Unirii din cauza amânării termenului de finalizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Unirii trebuia să fie gata de la sfâşitul anului trecut
Piaţa Unirii trebuia să fie gata de la sfâşitul anului trecut

Primarul municipiului a anunţat ieri că riscă să piardă finanţarea dacă lucrările nu vor fi gata la 31 mai 2001. Constructorul se află deja la a patra amânare a termenului de finalizare şi a executat doar 70 % din lucrări. UE a decontat însă 50% din cele nouă milioane de euro.

Primăria Focşani riscă să plătească finalizarea lucrărilor de modernizare a Pieţei Unirii dacă firma Unicom Galaţi, care a preluat proiectul, nu va termina lucrările de reabilitare la 31 mai 2011 a perimetrului istoric unde se află hotarul dintre Moldova şi Ţara Românească.

Practic, constructorul se află la a patra amânare a termenului de finalizare, acesta fiind ultimul tolerat de finanţatori, în speţă Uniunea Europeană. Termenul iniţial prevăzut în proiect a fost sfârşitul anului 2009.
Până acum lucrările au fost executate în procent de 70%, constructorul primind de la Uniunea Europeană doar 50% din fonduri.

Dacă până acum lucrările au stagnat pentru că firma constructoare nu avea forţă de muncă suficientă, de această dată, Unicom Galaţi are de recuperate bani de la Uniunea Europeană pe lucrări ce semnifică încă 20% din proiect.

Primăria, bună de plată

Primarul municipiului, Decebal Bacinschi, a declarat ieri în timpul unei conferinţe de presă că, dacă lucrările nu vor fi finalizate până la 31 mai 2011, Primăria riscă să suporte din bugetul propriu continuarea investiţiei.

„Până acum era o problemă cu constructorul, dar acum el nu a primit banii pe toate lucrările pe care le-a executat. A făcut 70% din lucrări şi au fost decontate 50% din fonduri. Dacă piaţa nu va fi gata la 31 mai 2011, investiţia va îngheţa conform procedurii impusă de Uniunea Europeană. Asta înseamnă că Primăria şi Consiliul Local vor suporta restul de investiţie", a declarat Decebal Bacinshi.

Restul lucrărilor rămase de efectuat sunt cuantificate la aproape trei milioane de euro pe care Primăria riscă să fie nevoită să îi dea, pe lângă 20% din investiţie, cât a alocat la început.

Trafic bulversat şi peisaj sinistru

Focşănenii sunt nemulţumiţi că sunt nevoiţi să ocolească şantierul de mai bine de trei ani. „Nu cred că mai vedem vreodată piaţa deschisă. Era cel mai frumos loc de promenadă pentru noi şi acum trebuie să mai şi ocolim din cauza şantierului. Traficul în zonă e bulversat, e închis şi parcul. Nesimţire!", ne-au spus Roxana şi Cătălin Constantin din Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite