Primăria Focşani privatizează piaţa fără dezbatere publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul municipiului Focşani, Decebal Bacinschi, a convocat din nou consilierii locali în şedinţă în această după-amiază pentru a vota proiectul de hotărâre ce prevede privatizarea Administraţiei Pieţelor.

Motivat de sporirea profitului din vistieria pieţelor din oraş, viitoarea SC Administraţia Pieţelor Focşani SA are ca scop rezolvarea problemelor privind restructurările impuse de Guvern, printr-un truc birocratic. Practic nici un angajat din administraţie nu va fi dat afară, aşa cum s-a întâmplat în mai toate judeţele, ci va lucra sub o altă formă contractuală.

"Proiect de hotărâre privind aprobarea înfiinţării Administraţiei Pieţelor Municipiului Focşani ca societate comercială pe acţiuni, sub denumirea SC Administraţia Pieţelor Focşani SA", se arată în documentul primit la redacţie din partea Primăriei.

Aceeaşi Mărie, altă pălărie

Dacă aleşii locali vor vota proiectul, le vor arunca practic colacul de salvare bugetarilor ce urmau să fie disponibilizaţi întrucât, potrivit noilor directive transmise de Guvern, Primăria Focşani ar fi trebuit să se dispenseze de 130 de angajaţi din cei 674 ce figurează în contractele de muncă.

Aşadar, economia se face doar pe hârtie. La municipalitate numărul angajaţilor va fi acelaşi dar cu altă formă de contract, aceeaşi Mărie cu altă pălărie. Deşi la şedinţele anterioare o parte din consilieri au cerut organizarea unor dezbateri publice, proiectul a fost pus din nou pe ordinea de zi în aceeaşi formă şi se grăbeşte aprobarea acestuia întrucât organigrama a fost trimisă deja la Bucureşti de primarul Decebal Bacinschi şi trebuie confirmată în zece zile.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite