Primăria Focşani ia de la amărâţi ca să repare casa magistraţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii locali au în vedere un proiect de hotărâre privind finanţarea unor reparaţii la acoperişul blocului judecătorilor.Municipalitatea vrea să aloce 100.000 de lei pentru cei cu salarii grase, în timp ce a redus raţia de hrană la cantina de ajutor social de la şase la 4,8 lei.

Consilierii locali din Focşani vor avea pe masă la şedinţa ordinară de marţea viitoare un proiect de hotărâre ce priveşte finanţarea unor lucrări de refacere a acoperişului la blocul L1 - L2, în care stau cu chirie 72 de angajaţi ai instituţiilor publice cheie din judeţ.

Magistraţi, procurori, jandarmi, inspectori financiari sau angajaţi ai SRI, împart cu toţii aceeaşi scară pe bd- ul Bucureşti, atribuită lor de preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan.

100.000 de lei de la Primărie

„Blocul a fost trecut în patrimoniul municipalităţii şi este prevăzut cu locuinţe de serviciu pentru angajaţii instituţiilor publice judeţene cu sediul în Focşani, iar aceste instituţii sunt în subordinea CJ. Acel acoperiş este prevăzut cu un jgheab care nu are capacitate să preia toată apa şi astfel, de câte ori plouă, sunt infiltraţii în pereţi. Noi vom face o prelungire de şarpantă dacă se va aproba în consiliu", ne-a declarat Bacinschi încercând să explice de ce plăteşte Primăria reparaţii la blocul gestionat de CJ.

Datorii la întreţinere

În urmă cu doi ani magistraţii din blocul respectiv se văitau că le plouă în casă deşi erau cap de afiş pe lista ruşinii în ce priveşte restanţele la întreţinere.

Debitul total ajungea la 40.000 de lei, deşi au salarii cu mult mai mari decât muritorii de rând.

Acum, nimeni pare să nu îşi mai amintească de infiltraţii.

„Nu ştiu dacă a ajuns apa în apartamente. Aşa am înţeles atunci dar nu ştiu sigur", ne-a spus Iulian Matache, directorul tehnic din CJ, care împreună cu soţia sa, preşedinta Judecătoriei Focşani, locuieşte în blocul cu pricina.

Săracii, la coadă

Pe de altă parte, municipalitatea a dat de înţeles că strânge cureaua cât poate, tăind 20 % din porţia de hrană pentru amărâţii înscrişi la Cantina de Ajutor Social.

Suma pentru hrana zilnică a unui sărac a fost redusă de la şase lei la 4,8 lei.

Un alt exemplu ar fi locatarii din blocul de pe bd. Unirii, de lângă capela militară, al cărui acoperiş a ars în totalitate.

Aceştia au primit de la Primărie doar 700 de lei, bani ce le-au ajuns doar pentru câteva improvizaţii, care de altfel au ajuns la prima furtună pe trecerea de pietoni.

„În acest caz acoperişul trebuie reparat de o firmă privată cu bani de la cel vinovat", susţine viceprimarul Vasile Dobre.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite