Primăria Focşani are de recuperat de la şoferi, prostituate şi cerşetori peste 9 milioane de lei/Vezi aici ce ar putea face municipalitatea cu aceşti bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valoarea totală a sancţiunilor pe care le are de recuperat Primăria Focşani se ridică la 9.562.693 de lei. Cu aceşti bani, municipalitatea ar putea achita lucrările de asfaltare a 20 de străzi în oraş. Majoritatea amenzilor aplicate şi neîncasate sunt la regimul circulaţiei.

Valoarea amenzilor reprezintă aproape 10 % din tot bugetul municipalităţii pe un an. Debitele provin atât din anul în curs cât şi din anii anteriori, cele mai multe amenzi fiind emise pentru şoferii indisciplinaţi în trafic şi pentru prostituţie.

Procentul încasărilor în acest an este cu mult mai mic faţă de cel de anul trecut. Primarul municipiului, Decebal Bacinschi, susţine că banii i-ar fi folosit pentru investiţii în sistemul sanitar, în unităţile de învăţământ sau pentru asfaltarea străzilor în oraş.

"Dacă aş recupera aceşti bani care oricum figurează în bugetul Primăriei, aş putea să fac investiţii în sănătate, la şcoli sau chiar în reparaţia străzilor cu care ne chinuim atât. Dar nu am reuşit să achităm în niciun an tot, însă acum încasările sunt cu mult reduse faţă de anii precedenţi", declară edilul Decebal Bacinschi.

Cu banii pe care ar urma să îi încaseze din amenzi, Primăria Focşani ar putea asfalta 20 de străzi. Municipalitatea este deja la al doilea credit bancar de 25 de milioane de lei pentru modernizarea şi asfaltarea străzilor în oraş, credite pe care le vor achita tot cetăţenii buni platnici la taxe şi impozite.

Munca, sperietoare pentru amendaţi

Procedura iniţiată de Primărie pentru persoanele care nu îşi plătesc amenzile la timp şi nu au un contract de muncă sau bunuri în proprietate, de a executa ore de muncă în folosul comunităţii nu a avut succesul scontat, însă i-a determinat pe o parte din contravenienţi să îşi achite amenzile.

Ce-i drept, doar 10 % dintre cei pentru care Primăria a obţinut sentinţă judecătorească.
"21 de persoane şi-au achitat amenzile din cele 258, câte au primit decizie de la instanţă pentru executare de ore de muncă în folosul comunităţii", se menţionează în raportul Serviciului Impozite şi taxe Locale Focşani.

Şoferii conduc în topul amendaţilor

Cele mai multe amenzi pe care le are Primăria Focşani de încasat sunt cele emise de Serviciul Poliţiei Rutiere pentru neregulile comise de şoferi în trafic. Acestea ajung la 75 % din totalul sumei pe care o are de recuperate Primăria, pe locul doi situându-se amenzile pentru prostituţie, cu 20 de procente.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite