Primari și contabile "învaţă" viticultură în locul fermierilor la Paris, pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de angajați de la mai multe firme private dar şi din primării vrâncene, majoritatea operatori PC, contabile, referenți la departamentul de achiziții publice și chiar primari pleacă astăzi într-o excursie la Paris, finanțată de Uniunea Europeană cu 14.000 de euro.

Sub titulatura "Înființare Grup de Acțiune Local Ţinutul Viei și Vinului Vrancei", sejurul era destinat fermierilor din Vrancea.

Însă pe lista fericiţilor participanţi la schimbul de experienţă european, întocmită de Direcţia Judeţeană pentru Tineret (DJT) Vrancea, iniţiatorul proiectului, se află şi o parte dintre apropiaţii pe linie politică ai directorul instituţiei, Adrian Baciu: primarul comunei Câmpineanca, Ştefan Paraschiv, viceprimarul de la Bordeşti, Adrian Marinescu, Aurelian Macarie angajat Agenţia de Protecţie a Mediului dar şi directorul instituţiei, Adrian Colin.

"Nu ştim prea multe despre acest proiect"

Mare parte din cei înscrişi pentru această deplasare programată pentru nouă zile nu ştiu mare lucru despre proiect.

„Nu ştim foarte multe despre acest proiect. Dar cum eu sunt la biroul de achiziţii publice trebuie să aibă legătură", ne-a spus Geanina Cristian de la Primăria Slobozia Ciorăşti (foto).

image

"Eu am două hectare cu viţă de vie. De ce să nu mă duc şi eu. Tot fermier sunt şi eu", ne-a replicat şi primarul din comuna Câmpineanca, Ştefan Paraschiv (foto dreapta).

image

Printre cei delegaţi să meargă în Franţa singurii fermieri sunt cei patru membri ai sindicatului ţăranilor, PROPACT. Directorul DJT Vrancea, Adrian Baciu (foto) susţine că delegaţia a fost stabilită pe criterii de vârstă.

image

„Cei delegaţi trebuie să aibă până în 35 de ani. Avem şi delegaţi de 40 -45 de ani pentru că sunt fermieri. Acolo ne întâlnim cu grupuri de fermieri. Bugetul e de 58.000 euro doar pentru promovare, din care 14.000 pentru deplasare. Ţintim un proiect de 2,9 milioane euro în agricultură", ne-a declarat Adrian Baciu. Prima oprire a delegaţiei fermierilor vrânceni în Franţa va fi Turnul Eiffel, „pentru a putea admira frumuseţea Parisului de la înălţime", se arată în programul excursiei întocmit de DJT.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite