“Prima casă” trage la salariile mari / Vezi care sunt condiţiile pentru a accesa un astfel de credit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul cererilor pe programul „Prima casă" este în creştere faţă de anul trecut. Cu toate acestea, numărul celor care îşi permit să acceseze creditele pentru locuinţe este destul de mic, din cauza salariilor tot mai scăzute.

Odată cu demararea noii sesiuni din programul "Prima casă", băncile au înregistrat o avalanşă de cereri. Însă nu toate dosarele depuse de vrâncenii care vor case noi sunt eligibile. Raportul cerere-credite aprobate este de 50%, întrucât mulţi solicitanţi sunt împiedicaţi de salariile care scad aproape lunar din cauza crizei financiare.

De cealaltă parte se situează vrâncenii cu salarii ce trec de minimul impus de criteriile de creditare "Prima casă", de 1.720 de lei.

Aceştia par a fi singurii care profită de criza financiară şi contractează credite pentru locuinţe întrucât piaţa imobiliarelor aproape că a îngheţat.

Maximul creditului pentru o locuinţă, la unele unităţi bancare, poate fi de 70.000 de euro pentru o locuinţă.

„În Vrancea, sunt depuse cel puţin trei cereri în fiecare zi. Pentru această etapă avem un plafon de 25 de milioane de euro, dar considerăm, că la ritmul în care se depun cererile, fondurile se vor epuiza foarte repede", ne-a declarat Cătălin Cîndea, responsabil Birou Comunicare al unei bănci cu sediul central în Bucureşti.


Casă cu 2.000 de lei

Doina Şerbu (29 ani) din Focşani a obţinut de curând un credit cu dobândă mică de 35.000 cu care şi-a cumpărat, împreună cu soţul său, un apartament cu două camere în buricul târgului pentru care va plăti o rată de 180 de euro timp de 30 de ani.

"Mi s-a aprobat dosarul în doar o săptămână. Am cumulat salariul cu cel al soţului meu şi am ajuns la 2.000 de lei. Luni seara mi-au spus că mi s-a aprobat dosarul, marţi am şi găsit apartamentul. Sunt foarte fericită că acum am casa mea şi nu mai trebuie să stau cu chirie", ne- a spus Doina, bucuroasă să se ducă la noua casă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite