Criminalul preotului Marin a fost reţinut VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acesta se numeşte Florentin Puşcoiu, are 30 de ani, este din Focşani, anchetatorii declarând că motivaţia crimei este una de natură religioasă. Ucigaşul este de religie creştin ortodox.

UPDATE 3:00: Florentin Puşcoiu, în vârstă de 30 de ani, din Focşani, a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru crima comisă asupra preotului Tudor Marin. Acesta a fost ridicat de la el de acasă, dintr-un  aparatament aflat în Carierul Sud, fără să opună rezistenţă. Şi-a recunoscut fapta.

"Motivaţia crimei este una cu caracter religios. O să vedem ce spun şi specialiştii. Avem îndoieli cu privire la starea psihică a acestuia, pentru că în ultimele luni, cât a fost plecat în Italia, comportamentul său s-a schimbat foarte mult. Şi-a făcut rost de cărţi de religie şi nu a găsit răspunsuri în aceste cărţi, iar ieri, când a mers la biserică, nu a primit explicaţiile pe care le dorea şi l-a lovit pe preot de două ori, o dată în cap şi apoi cu cuţitul în inimă", a declarat primul procuror Ioan Lefter  într-o miniconferinţă de presă făcută la ora 2.30, imediat după audierea suspectului.

Despre Florentin Puşcoiu se ştie că a lucrat ca şofer profesionist la mai multe societăţi din Focşani, nu este căsătorit şi nu se afla într-o relaţie bună cu familia sa. În luna noiembrie a anului trecut a mai fost cercetat pentru deţinere de cuţit în localuri publice, dar nu a apucat să fie audiat pentru că a plecat în Italia, de unde a revenit în luna aprilie. Anchetatorii spun că are un grad de inteligenţă peste medie şi că în ultima perioadă a  avut discuţii şi cu alţi preoţi despre religie.

image

El va fi prezentat duminică instanţei cu propunerea de a fi arestat preventiv.

image

UPDATE 00.09 Principalul suspect în acest caz este audiat în continuare de către procurori. La sediul Parchetului a ajuns avocatul din oficiu care îl reprezintă pe bărbatul acuzat de crimă. Deși avocații se află în grevă, pentru acest caz s-a făcut o derogare.

Bărbatul urmează să fie adus în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub acuzația de omor deosebit de grav.

UPDATE 23.15 Potrivit România TV, Parchetul de pe lângă Judecătoria Vrancea a preluat acest caz, iar la această oră cinci suspecți sunt audiați de către procurori. Printre aceștia se numără și Pușcoiu Florentin.

Deși informația n-a fost încă confirmată de oficialii Poliției Române, Oprișan susține că polițiștii l-au arestat pe suspect. Numele acestuia este Pușcoiu Florentin și a fost ridicat din apartamentul său.

Potrivit România TV, bărbatul ar fi responsabil și de niște înscrieri pe pereții unor clădiri din Focșani, având mesajul "Vine Iisus!".

Pentru rezolvarea acestui caz de crimă, mai mulți agenți din cadrul Inspectoratului General al Poliției au fost detașați la Focșani, inclusiv șeful Serviciului Omoruri.

Preotul Tudor Marin de la Biserica din Piaţa Unirii a municipiului Focşani a fost înjunghiat sâmbătă dimineaţă. La scurt timp după atac, acesta a decedat, în ciuda eforturilor medicilor.

Imediat după săvârșirea crimei, atacatorul a fugit de la locul faptei, iar poliștii din Focșani și-au petrecut întreaga după-amiază și seară căutându-l. Aceștia au instituit filtre în tot județul, pentru a-l prinde pe criminal.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite