Prescripţia medicală electronică, obligatorie şi plătită suplimentar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţetele medicale electronice sunt obligatorii
Reţetele medicale electronice sunt obligatorii

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vrancea a înştiinţat toţi furnizorii de servicii medicale şi medicamente aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate au obligaţia de a utiliza prescripţia medicală electronică pentru medicamentele cu şi fără contribuţie personală.

În plus, acest tip de serviciu nou introdus va fi decontat, numai pentru al II-lea semestrul al anului 2012, după cum urmează:

Pentru medicii de familie:

- 100 de lei pentru recomandarea prescripţiei medicale electronice on-line şi off-line/ medic cu listă proprie de asiguraţi, pentru un procent ce reprezintă peste 70% din numărul total de reţete electronice eliberate în acea lună;

- 50 de lei, în cazul în care, procentul reţetelor electronice este cuprins între 50% şi 70% din numărul total al reţetelor prescrise în luna respectivă.

Pentru medicii din ambulatoriul de specialitate - specialităţi clinice, inclusiv recuperare, medicină fizică şi balneologie precum şi medicină dentară:

a) Pentru medicii prescriptori cu program de lucru mai mare sau egal cu 35 de ore/ săptămână:

- pentru recomandarea prescripţiei medicale electronice on-line şi off-line/ medic cu listă proprie de asiguraţi, pentru un procent ce reprezintă peste 70% din numărul total de reţete electronice eliberate în acea lună - 100 de lei;

- dacă procentul reţetelor electronice este cuprins între 50% şi 70% din numărul total de reţete prescrise în luna respectivă - 50 de lei.

b) Pentru medicii prescriptori cu program de lucru cuprins între 17,5 ore inclusiv şi 35 de ore/ săptămână:
- pentru un procent ce reprezintă peste 70% din numărul total de reţete electronice eliberate în acea lună - 60 de lei;

- pentru un număr de prescripţii electronice reprezentând între 50% şi 70% din numărul total al reţetelor prescrise în luna respectivă - 30 de lei.

De asemenea, potrivit legislaţiei mai sus menţionate, sunt stabilite şi valorile punctelor din asistenţa medicală primară, pentru semestrul II al anului 2012.

Astfel, conform modificărilor aduse, valoarea punctelor " per capita " şi pe serviciu medical au fost majorate după cum urmează:

- valoarea punctului " per capita " a fost majorat de la 3 lei, în semestrul I al anului 2012, la 3,5 lei pentru semestrul II a.c.;

- valoarea punctului pe serviciu medical a fost majorat de la 1,8 lei, la 1,9 lei.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite