Preotul martir Tudor Marin a fost înmormântat lângă biserica pe care a slujit-o cu credinţă FOTO-VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Funeraliile au fost oficiate de un sobor format din aproximativ 50 de preoţi şi au avut loc în prezenţa a cel puţin 1500 de focşăneni.

Zi tristă astăzi pentru focşăneni, care şi-au luat rămas bun, în lacrimi, de la unul dintre cei mai iubiţi preoţi din oraş, părintele Tudor Marin, ucis sâmbătă în mod barbar chiar în biserica unde slujeşte.

Funeraliile au început încă de dimineaţă de la ora 8.00, fiind oficiate de un sobor impresionant de preoţi, în frunte cu arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Epifanie Norocel.

Funeraliile preotului Tudor Marin

CLICK aici pentru imagini

Sicriul cu trupul neînsufleţit al preotului a fost depus chiar în faţa Bisericii „Sf. Ioan Botezătorul" din Focşani, pe care părintele Marin a slujit-o cu devotament peste două decenii.

Epifanie: „Oamenii posedaţi de diavol nu trebuie lăsaţi liberi pe stradă"

„La noi în ţară, preoţii au ocrotirea lui Dumnezeu, dar diavolul îi posedă pe anumiţi oameni şi iată că aceştia intră în lăcaşul cel sfânt şi săvârşesc crime. Autorităţile trebuie să regândească aceste probleme şi să nu mai lase în libertate asemenea oameni", a spus în predica sa arhiepiscopul Epifanie Norocel.

De organizarea funeraliilor s-a ocupat îndeaproape ginerele preotului ucis, liderul de sindicat Vasile Marica, care a ţinut să fie discret, fără să facă declaraţii presei.

Oameni adunaţi în număr mare în jurul bisericii din centrul oraşului, unii dintre ei învoiţi de la serviciu, au făcut faţă cu greu căldurii toropitoare doar pentru a fi alături de duhovnicul lor pe ultimul drum.

Crucea Roşie a fost alături de oameni, oferindu-le apă să nu se deshidrateze.

Funeraliile preotului Tudor Marin

CLICK aici pentru imagini

La orele prânzului, sicriul cu trupul neînsufleţit al preotului Marin, purtat pe umeri de feţele bisericeşti, a înconjurat biserica şi a fost apoi coborât în groapa săpată chiar în spatele bisericii la care a slujit, pentru a veghea şi dincolo de mormânt asupra ei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite