Preotul Tudor Marin va fi înmormântat lângă biserica în care a slujit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preotul Marin va veghea asupra bisericii pe care a slujit-o
Preotul Marin va veghea asupra bisericii pe care a slujit-o

În această seară, la ora 19.00, va avea loc o slujbă de citire a stâlpilor, care înseamnă o parte din slujba de înmormântare.

Familia preotului Tudor Marin, ucis sâmbătă de un tânăr în Biserica „Sf. Ioan Botezătorul" din Focşani, a decis ca trupul părintelui martir să fie înmormântat chiar lângă lăcaşul de cult în care a slujit vreme de peste două decenii.

În cursul zilei de azi au existat mai multe controverse legate de locul înmormântării.

Părintele ucis în biserica este considerat de Biserică martir FOTO

După ce familia şi reprezentanţii Parohiei au solicitat încă de duminică avize de la Ministerul Culturii, Primărie şi Episcopie pentru aprobarea unui loc de veci în spatele Bisericii din Piaţa Unirii, protoiereul de Focşani a sfătuit-o pe soţia preotului ucis că cel mai bun loc de îngropăciune este tot cimitirul.

„Este recomandarea mea, pentru că cimitirul este un loc sacru, pe când în Piaţa Unirii mormântul poate fi pângărit, pentru că acolo sunt câini, sunt beţivi, sunt tineri cu ţigări şi zona nu este împrejmuită", a spus preotul protoiereu Nicolae Cobzaru.

În plus, protoiereul spune că soţia preotului nu va putea sta alături de soţul ei peste ani şi ani, când va trece la cele veşnice, aceste lucruri fiind orânduite de canoanele bisericeşti.

Slujba de înmormântare a preotului Tudor Marin va avea loc la ora 10.00 şi va fi una specială.

Preoţii spun că în această seară va fi oficiată o parte din slujba de înmormântare, iar mâine dimineaţă să se efectueze a doua parte a slujbei, astfel încât oamenii care vor veni la înmormântare să nu sufere de căldură.

Preotul Tudor Marin va fi îmbrăcat în haine preoţeşti, va avea Evanghelia pe piept, iar slujba va fi oficiată de numeroase feţe bisericeşti.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite