Preoţii de pe Văile Milcovului şi Putnei, sfătuiţi să nu se joace cu focul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Instruirea a avut loc la Odobeşti
Instruirea a avut loc la Odobeşti

Aceştia au fost instruiţi la Odobeşti în domeniul situaţiilor de urgenţă. La această activitate au participat 45 preoţi din lăcaşurile de cult din zonele amintite.

Cu această ocazie, cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny" al judeţului Vrancea au prezentat principalele concluzii ce s-au desprins în urma controalelor efectuate în ultimul an şi au prelucrat măsurile de apărare împotriva incendiilor ce trebuie respectate în lăcaşurile de cult.

Printre aspectele avute în vedere se regăsesc dotarea şi menţinerea în stare de funcţionare a mijloacelor de primă intervenţie, exploatarea în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice şi a celor de protecţie împotriva trăsnetelor, menţinerea liberă a căilor de acces şi evacuare, atât pentru participanţii la slujbe, cât şi pentru forţele de intervenţie.

De asemenea, se are în vedere respectarea normelor specifice privind arderea resturilor vegetale rezultate în urma curăţării mormintelor, amplasarea lumânărarelor la distanţe de siguranţă faţă de construcţii, în locuri care să nu favorizeze producerea unui incendiu.

"S-au reamintit prevederile Protocolului de colaborare încheiat la începutul anului trecut între Secretariatul de Stat pentru Culte şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă privind promovarea unor campanii de educare şi informare a populaţiei în cadrul comunităţilor religioase/parohiale privind măsurile ce trebuie respectate înainte, pe timpul şi după producerea unei situaţii de urgenţă, precum şi modul de comportare în astfel de cazuri. Totodată, s-au împărţit pliante cu privire la măsuri de prevenire şi stingere a incendiilor la unităţile de cult", a precizat lt. Cristina Duţă, purtător de cuvânt ISU Vrancea.

În perioada următoare, în contextul apropierii sărbătorilor pascale şi creşterii numărului de participanţi la activităţile desfăşurate în lăcaşurile de cult, Inspecţia de Prevenire din cadrul I.S.U. Vrancea va intensifica acţiunile de control la nivelul acestor instituţii.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite