Prefectura Vrancea pregăteşte recensământul agricol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recensământul va dura doi ani
Recensământul va dura doi ani

Acesta va debuta pe 2 decembrie. Conform calendarului de desfasurare a recensământului agricol, până la 31 decembrie 2012 România trebuie să finalizeze şi să transmită rezultatele anchetei statistice asupra mijloacelor de producţie agricole.

Astăzi a avut loc ntâlnirea de lucru a Comisiei Judeţene pentru Recensământul Agricol, coordonată de Instituţia Prefecea.

Cu acest prilej au fost prezentate acţiunile desfăşurate până în momentul de faţă pentru realizarea acţiunii de recenzare a exploataţiilor agricole, comisiile locale având obligaţia de a dispune măsuri pentru întocmirea listelor cu persoanele şi unităţile de recenzare.

Conform acestor liste elaborate de către comisiile locale s-a efectuat delimitarea teritoriului localităţilor în sectoare şi secţii de recensământ. În judeţul nostru sunt 129 secţii de recensământ şi 729 sectoare de recensământ.

Prefectul Ion Oprea, în calitate de preşedinte al acestei comisii a atras atenţia asupra importanţei recrutării unui personal de calitate, cu expertiză în domeniu, recomandând totodată comisiilor locale, ca pe lângă persoanele care fac parte de drept în aceste comisii să fie incluşi şi specialişti din domeniul agricol.

"Datele culese din teren de recenzori sunt foarte importante pentru fundamentarea politicilor naţionale în domeniul agricol, respectiv procesul de participare a României la politicile agricole comune. Această acţiunea de interes naţional se doreşte să se desfăşoare la nivelul judeţului nostru în cele mai bune condiţii, printr-o contribuţie colectivă a tuturor organismelor implicate în acest fenomen", a precizat Ion Oprea.

Acest recensământ agricol beneficiază de un sprijin financiar nerambursabil din partea Comisiei Europene.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite