Prefectul de Vrancea susține că drumurile nu sunt blocate dar mii de oameni au rămas izolați

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumurile către Slobozia Ciorăști, Bogza, Căiata și Voetin sunt blocate.
Drumurile către Slobozia Ciorăști, Bogza, Căiata și Voetin sunt blocate.

Deși șeful Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul județului Vrancea, Ion Oprea a declarat în cadrul unei conferințe de presă în această seară că nici un drum județean nu este blocat, peste 3.000 de oameni din comuna Sihlea sunt izolați de dimineață din cauza drumurilor impracticabile.

În contextul menținerii avertizării Cod Portocaliu pentru ninsoare si viscol până mâine seară, șeful Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul, Ion Oprea susține în continuare că drumurile nu sunt blocate în timp ce mii de oameni au rămas izolați din cauza drumrilor înzăpezite. Oprea a declarat în această seară în cadrul unei conferințe de presă că singurul drum închis din cauza ninsorii pe raza județului Vrancea este drumul național 23 B, Măicănești - Ciorăști.

Prefectul a mai precizat că nici un drum județean din Vrancea nu este bloct de nămeți. „Potrivit informaţiilor transmise de comandamentul de iarnă, nici un drum judeţean din Vrancea nu este blocat. Se circulă pe toate drumurile cu excepţia Dn 23 B", a declarat oficalul la conferinţa de presă.

De cealaltă parte, localnicii din satele Voetin, Căiata şi Bogza, comuna Sihlea şi -au făcut provizii de alimente încă de dimineaţă întrucât au rămas izolaţi de lume după ce drumul judeţean 202 E a fost acoperit de troiene de zăpadă între localităţile Sihlea Voetin.

Este vorba de 3.700 de oameni. Aceştia nu mai au nici o cale de acces căte centrul comunei şi nici către judeţul Galaţi întrucât şi drumul naţional 2 N este blocat între localităţile Dumbrăveni şi Bogza.

Autorităţile nici nu mai intervin să deszăpezească drumurile întrucât rafalele de vânt formează suluri de zăpadă din nu. „Drumurile sunt închise între Dumbrăveni şi Bogza şi între Sihlea şi Voetin. Nici nu are rost sămai deszăpezim. Intervin drumarii ca nebunii degeaba pentru că vântul pune zăpada la loc. Oamenii s-au obişnuit deja, şi-au făcut provizii de pâine. Sperăm să nu avem vreo urgenţă medicală că atunci va fi jale”, ne-a declarat primarul comunei Sihlea, Ene Stoica.


Haos la restricţiile de circulaţie  


Comunicarea între instituţiile publice din judeţ s-a dovedit a fi haotică nu doar în ce priveşte drumurile blocate din judeţ ci şi în privinţa restricţiilor de circulaţie ce ar trebui să fie impuse.

Prefectul judeţului, Ion Oprea a declarat la aceeaşi conferinţă de presă că pe drumul european 85 au fost impuse restricii de circulaţie pentru maşinile grele a căror masă depăşeşte 3, 5 tone. „A fost interzisă circulaţia maşinilor grele de peste 3, 5 tone pe E 85 întrucât drumul este blocat de la Râmnicu Sărat. Mainile mari sunt trase pe dreapta de către poliţişti şoferii fiind îndrumaţi către locuri sigure de parcare încă de astăyi dimineaţă”, a declarat Ion Oprea.

De cealaltă parte, la Poliţia Rutieră nu existau aceste reguli. „Există filtre de poliţişti la limita cu judeţul Buzău unde şoferii sunt anunţaţi că E 85 este închis de la Râmnicu Sărat până la limita cu judeţul Ialomiţa în rest nu este nici un fel de restricţie pe drumul european”, ne-a decarat comisarul şef Adrian Huzum de la Serviciul de Poliţie Rutieră Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite