Povestea impresionantă a ursuleţului cu trei picioare GALERIE FOTO-VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Cinci Picioare" s-a refăcut complet
"Cinci Picioare" s-a refăcut complet

Acesta s-a refăcut complet după de a fost călcat de tren, iar medicii veterinari i-au amputat piciorul.

Are numai trei picioare, dar fuge de parcă ar avea cinci. Este vorba despre un pui de urs în vârstă de un an, cu o poveste de viaţă impresionantă.

Ursuleţul a fost găsit într-o stare critică într-o pădure din zona Bixad, din judeţul Covasna, cu leziuni grave la membrul anterior drept.

"Cinci picioare" s-a refăcut complet

CLICK aici pentru imagini

Animalul fusese călcat de tren iar rana de la picior se infectase atât de tare încât a fost nevoie de o intervenţie chirurgicală de urgenţă.

Puiul de urs a fost salvat de medicii veterinari de la Centrul Zonal pentru Îngrijirea Animalelor Sălbatice din Crângul Petreşti-Focşani.

Aceştia au fotografiat întreaga operaţie la care a fost supus puiul de urs şi evoluţia sa în timp, până la cicatrizarea rănii.

„Era într-o stare foarte rea. Membrul drept anterior era infectat, iar laba îi lipsea cu desăvârşire. A trebuit să-i amputăm membrul pentru a-l salva. Acum îşi urmează tratamentul şi se simte foarte bine. Va putea să trăiască ca orice alt urs", ne-a declarat George Vlad, medic veterinar la Centrul Zonal de Îngrijire şi Tratament pentru Animale Sălbatice Focşani.

Îngrijitorii săi spun că sunt uimiţi de evoluţia favorabilă a stării de sănătate, dar mai ales de pofta de viaţă de care dă dovadă animalul. Aceştia l-au botezat „Cinci lăbuţe" datorită vitezei cu care aleargă.

„Este recuperat perfect şi urmează să fie dus în judeţul Harghita, acolo unde funcţionează un centru special pentru pui de urşi orfani cu probleme de reabilitare. Va sta o perioadă acolo, apoi va fi eliberat în pădure, unde va trebui să se descurce singur. Nu vor fi probleme din acest punct de vedere. Deocamdată, este ferit de contactul cu oamenii", a precizat Matei Dragomir, coordonatorul Centrul Zonal de Îngrijire şi Tratament pentru Animale Sălbatice.

Potrivit acestuia, au mai existat cazuri în lume de urşi cu trei picioare, victime ale unor braconieri, care au supravieţuit cu succes după ce au fost eliberaţi în sălbăticie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite