Posturi deblocate în grădiniţele din Focşani/ Patru unităţi scot la concurs câte un post de îngrijitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După numeroase cereri adresate Primăriei pentru suplimentarea personalului nedidactic, patru grădiniţe din Focşani au primit acordul de a angaja câte o îngrijitoare, însă pe un salariu de doar 480 de lei.

Cu toate că banii sunt puţini, iar volumul de muncă destul de mare, candidatele au început deja să se înscrie la concursul programat pentru finele acestei luni.

„Concursul va avea loc pe data de 29 noiembrie şi va cuprinde o probă practică şi un interviu. Ne bucurăm că s-a deblocat un post, deoarece din septembrie anul trecut am făcut tot felul de demersuri şi am trimis cereri către Primărie. Ne descurcam foarte greu, mai ales că două îngrijitoare se ocupau de 150 de copii. În mod normal am avea nevoie cam de cinci, dar deocamdată e bine şi aşa", declară Claudia Enache, directorul Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 7.

Şapte pleacă, unul se angajează

Primăria Municipiului Focşani a luat decizia de a debloca posturile de îngrijitoare ca urmare a unei Ordonanţe de Guvern.

„Începând de anul trecut şi până în prezent, au părăsit sistemul 28 de angajaţi ce făceau parte din personalul nedidactic. Potrivit unei ordonanţe de Guvern, la fiecare şapte persoane care au plecat se angajează una. De fapt, toate grădiniţele au depus cereri de suplimentare a numărului de îngrijitoare, însă a fost luat în considerare numărul de copii care frecventează o anumită grădiniţă", declară Dan Cazaciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Focşani.

Pe lângă Grădiniţa Nr. 7, vor organiza concurs pentru postul de îngrijitoare şi Grădiniţele Nr 1, 15 şi 13, acolo unde educatoarele erau nevoite ca nu de puţine ori să preia o parte din atribuţiile personalului nedidactic.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite