Portret / Cătălin Costin este golgheter de liga a III-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul lui FC Panciu, Cătălin Costin, s-a transferat zilele trecute la formaţia de liga I, Astra Ploieşti. El a semnat un contract pe patru ani cu gruparea antrenată de Mihai Stoichiţă.

Golgheter în ultimele două sezoane ale ligii a III-a, cu nouă şi respectiv 18 goluri, Cătălin Costin a atras atenţia a mai multor cluburi de liga I. Cea mai bună ofertă a fost cea a Astrei Ploieşti, care a oferit clubului din Panciu suma de 20.000 de euro pentru transferul definitiv al atacantului.

Fotbalistul a primit la semnarea contractului suma de 4.000 de euro, urmând să câştige în fiecare lună câte 2.000 de euro, aici adăugându-se şi bonusuri şi prime de joc.

„Este un vis împlinit. De când m-am apucat de fotbal mi-am dorit să ajung la o echipă de liga I. Până să vină oferta Astrei Ploieşti, au mai fost şi alte cluburi interesate de serviciile mele, dar din liga a II-a. FC Brăila şi Gloria Buzău mi-au propus să semnez pentru ei, dar am refuzat elegant pentru că simţeam că va veni şi ziua când o echipă de liga I îmi va propune o colaborare. M-am pregătit serios şi sunt fericit după ce m-am înţeles cu Astra Ploieşti", a spus Cătălin Costin, care este tototată deosebit de încântat că însuşi antrenorul Mihai Stoichiţă a fost cel care i-a cerut transferul.

Atacantul îşi auce aminte cu plăcere despre primele momente din cariera sa din perioada junioratului.
„Aveam 13 ani când m-am legitimat la Unirea Focşani. Am stat aici aproape cinci ani zile, timp în care am jucat şi la liga a IV-a, meciuri care m-au călit enorm. La 18 ani m-am transferat la FC Panciu, grupare cu care am promovat în liga a III-a în chiar primul an de contract", povesteşte Cătălin Costin.

Atacantul îşi aminteşte mai ales de performanţele pe care le-a înregistrat chiar de la debut.
„Am marcat peste 30 de goluri în primul sezon la Panciu, iar în liga a III-a, în ultimii doi ani am reuşit să dau 27 de goluri. Transferul meu la Astra Ploieşti înseamnă enorm pentru mine şi abia aştept să vină echipa din cantonamentul din Austria pentru a începe pregătirea în mod oficial", se destăinuie noul atacant al Astrei Ploieşti.

David Villa, idolul său

Atacantul Cătălin Costin mai are un motiv de bucurie. Echipa idolului său, spaniolul David Villa, a câştigat Cupa Mondială de anul acesta.

„Mă bucur că idolul meu a câştigat trofeul suprem. Este un jucător complet şi mulţi spun că va fi noul număr unu de la FC Barcelona. Visez şi eu să ajung să joc în Spania, la un moment dat. Este campionatul care cred că mi se potriveşte cel mai bine pentru că se joacă un fotbal modern, în viteză şi are multă tenhnicitate. Se bazează pe calităţile jucătorilor", spune Cătălin Costin.

întrebări şi răspunsuri

Care este echipa la care ai vrea cel mai mult să joci?

Steaua Bucureşti este echipa cu care simpatizez de când era mic. De la Astra Ploieşti se poate ajunge mai uşor la o echipă cu nume din România, asta dacă o să dau goluri. Meseria mea este să marchez. Nu cred că îmi va fi greu să mă acomodez, pentru că atunci când m-am aflat în probe, toţi băieţii m-au primit foarte bine.

De ce nu ai jucat şi la CSM Focşani?

Pentru că am fost refuzat când eram liber de contract. Mi s-a dat de înţeles că pretenţiile mele sunt exagerate. Ionică Serea a fost primul care mi-a întins o mână atunci şi m-a luat la Panciu. M-a aruncat în lumea fotbalului de liga a III-a.

Ce îi place

Punctualitatea şi performanţa. Îmi place să mai merg la un pescuit şi să mă relaxez. Alături de familie mă simt cel mai bine. Am fost crescut într-o disciplină mai dură şi asta mi-a prins bine în timp. Îmi plac lucrurile duse până la capăt cu profesionalism.

Ce nu îi place

Nu-mi plac ce care mint şi cei care vorbesc pe la colţuri. Nu-mi place politica, minciuna şi oamenii fără caracter. Îmi pare rău că în Focşani lumea nu se implică serios pentru a face o echipă solidă care să se bată pentru liga naţională.

Profil
NĂSCUT 7 aprilie 1989, Dumbrăveni, judeţul Vrancea
STUDII Liceul „Valeriu D. Cotea", Focşani
OCUPAŢIE Elev la seral, fotbalist

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite