Portret / Andreea Lupu pictează icoane pe sticlă şi lemn

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este atrasă de universul culorilor şi îşi doreşte să aibă o carieră de succes în domeniul artelor plastice.


Andreea Lupu şi-a dedicat întreaga copilărie pasiunii pentru pictură, dorindu-şi să-şi dezvolte talentul cu care a fost înzestrată. A reuşit să descopere tainele artelor plastice cu ajutorul profesoarei Anda Mazilu, care a luat-o sub „aripa" sa încă din clasa întâi.

În foarte scurt timp, a început să picteze icoane cu dibăcia unui profesionist, prezentându-şi lucrările la numeroase concursuri de specialitate.

„Am luat premii la mai multe concursuri organizate de Poşta şi Poliţia Română, iar în urmă cu doi ani m-am clasat pe a treia poziţie la competiţia 'Look and Learn', organizată în Anglia. La concursul Internţional de Arte Plastice, „Nicolae Tonitza", din Bârlad am obţinut premiul întâi", spune tânăra.

După absolvirea ciclului primar, Andreea s-a înscris la clasa de pictură din cadrul Liceului de Arte „Gheorghe Tăttărăscu", având şansa de a lucra alături de profesori de elită: Laura Drăgănici, Ştefan Dumitru şi Claudia Lăscan. Pe lângă icoanele pe sticlă şi lemn, Andreea pictează, de asemenea, portrete, peisaje şi naturi statice.

„Încerc ca temele abordate să fie cât mai diverse, deoarece încă sunt la vârsta la care mă descopăr. Icoanele sunt lucrările mele de suflet, pentru că în momentul în care le realizez mă încearcă sentimente aparte, mă simt mai aprope de Dumnezeu. Însă, cu aceeaşi dăruire pictez portrete sau peisaje", mărturiseşte eleva de clasa a IX-a.

Îşi doreşte o expoziţie personală

Acasă, şi-a transformat camera în atelier de pictură, şevaletul, pânzele, culorile şi pensulele fiind la loc de cinste, iar părinţii săi o susţin şi o încurajează să-şi ducă la bun sfârşit visul de a vea o carieră în domeniul artelor plastice. De asemenea, îşi doreşte ca lucrările sale să fie subiectul unei expoziţii care să-i încânte pe focşăneni, dar şi pe iubitorii de artă din întrega ţară.

Până acum, creaţiile mele au putut fi admirate la Casa de Cultură în cadrul unor expoziţii colective, realizate alături de colegii mei. Însă, în viitorul apropriat, sper să am şansa de a pune bazele unei expoziţii personale", mai spune tânăra.

Fire sensibilă, creativă şi dornică să ajungă pe cele mai înalte culmi, Andreea se detaşează de realitate atunci când se află în faţa şevaletului. „Când pictez încerc să mă rup de grijile şi stresul vieţii cotidiene şi mă axez mai mult pe viaţa interioară. Iar natura este cel mai bun prieten al meu", spune Andreea, care şi-a făcut un obicei din a studia albumele marilor pictori ai lumii, pentru a le descoperi secretele.


Întrebări şi răspunsuri

1. Ce proiecte de viitor ai?

Îmi place foarte mult să pictez pereţi, de aceea îmi doresc să continui cu această activitatea pe care am început-o în urmă cu câteva luni, atunci când am pictat nişte personaje de poveste în camera unei prietene. De asemenea, vreau să urmez Facultatea de Arte Plastice, să învăţ foarte bine şi să obţin o bursă de studiu în străinătate.

2. Ai avut vreun moment în care te-ai gândit să renunţi la pictură?

Nu aş putea face aşa ceva. Pentru mine, pictura este la fel de importantă ca şi aerul. Mă consider foarte norocoasă că am fost înzestrată cu un asemenea talent, care mă ajută să îmi exprim trăirile.

Ce-i place

Îmi place foarte mult teatrul. Chiar m-am înscris de curând în cadrul unei trupe de teatru coordonată de directorul Teatrului Municipal, Sorin Francu.Vrem să punem în scenă fragmente din operele de teatru ale lui Caragiale. De asemenea, îmi place să călătoresc, să mă bucur de frumuseţile naturii, dar să şi învăţ, deoarece vreau să ştiu cât mai multe lucruri din toate domeniile.

Ce nu-i place

Nu-mi place că oamenii devin din ce în ce mai mult prizonieri ai lumii banilor. În rest, încerc să ignor ceea ce nu-mi place.

Profil
Născută. 14 iunie 1994, Focşani
Studii. Liceul de Arte „Gheorghe Tăttărăscu"
Ocupaţie. Elevă
Pasiune. Teatrul

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite