Portret / Dragoş Mihai Paraschiv, pe primul loc la Mamaia Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vocea sa inconfundabilă a fost apreciată la numeroase concursuri de muzică uşoară, însă premiul obţinut la festivalul „Mamaia Copiilor" constituie rampa de lansare în lumea muzicală.

Dragoş Mihai Paraschiv cochetează cu muzica încă de la vârsta de şapte ani, atunci când a început să studieze pianul. Însă, cu timpul a luat decizia de a se orienta către partea de interpretare, iar acum se bucură de laurii victoriei ori de câte ori urcă pe scenă.

„De doi ani încoace frecventez cursurile de canto sub îndrumarea profesoarei Aurelia Vaida şi de fiecare dată merg cu drag la repetiţii. Îmi place foarte mult să cânt şi simt că mă regăsesc în muzică, modalitate prin care reuşesc să-mi exprim sentimentele", mărturiseşte tânărul interpret.

Un palmares bogat

Vocea focşăneanului Dragoş Mihai Paraschiv a făcut furori la numeroase concursuri de muzică uşoară, organizate atât în ţară, cât şi peste hotare. A luat trofeul la spectacolul „Ghiocelul de Argint" din Bârlad, la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineret de la Cumpăna a obţinut premiul trei, iar la Festivalul „Fiero" din Bucureşti s-a clasat pe a doua poziţie.

Interpretarea sa fără cusur a fost de asemenea apreciată în cadrul festivalului „Trixie" din Bulgaria, acolo unde a primit marele trofeu.

Câştigarea festivalului „Mamaia Copiilor" este însă cea mai recentă şi însemnată performanţă a lui Dragoş. Tânărul a impresionat juriul cu interpretarea melodiei „Eu te voi iubi", compusă de Marius Ţeicu pe textul lui Eugen Rotaru.

"Am participat pentru prima dată la acest festival şi se pare că a fost de bun augur. Mi-am propus să dau tot ce am mai bun şi mă bucur că am şi reuşit. Pe lângă acest premiu întâi, care consider că este o rampă de lansare în lumea muzicală, mai ales că îmi doresc să am o carieră în acest domeniu, am primit şi trofeul din partea Radiodifuziunii Române. De fapt, toate festivalurile la care am participat m-au ajutat să mă acomodez cu scena, să transform emoţiile în unele constructive, într-un cuvânt să capăt experienţă", mai spune interpretul.

Merge la „Cerbul Copiilor"

Dragoş Mihai Paraschiv apreciază marile valori din domeniul muzical, Marcel Pavel, Monica Anghel sau Adrian Daminescu fiind doar câteva dintre numele cu greutate după care îşi ghidează activitatea.

„Consider că aceştia sunt artiştii care cântă muzică adevărată şi care reuşesc să ajungă la sufletul omului", conchide tânărul interpret.

Acum, focşăneanul se pregăteşte pentru un nou festival important, „Cerbul Copiilor", care se va desfăşura la Arenele Romane din Bucureşti în perioada 29 iulie - 1 august.

Întrebări şi răspunsuri

1. Cum reuşeşti să-şi împarţi timpul între şcoală şi muzică?

După ce termin orele la Liceul de Muzică, merg direct la cursurile de canto, acolo unde repet timp de două - trei ore. Acum, că sunt în vacanţă mă pot dedica în totalitate muzicii, mai ales că trebuie să mă pregătesc pentru diferite fesitvaluri. Însă, trecând în clasa a XII-a voi trebui să acord o atenţie mai mare şcolii, deoarece vreau să trec cu bine de examenul de bacalaureat.

2. Ce proiecte de viitor ai?

Vreau să urmez Conservatorul, deoarece îmi doresc foarte mult să am o carieră în domeniu muzical. De asemenea, vreau să particip la cât mai multe concursuri de muzică uşoară.

Ce-i place

Îmi place foarte mult sportul, de la tenis, până la baschet şi fotbal, îmi place să călătoresc, să cunosc cât mai mulţi oameni şi să ies alături de prieteni. De asemenea, îmi plac filmele şi nu ezit să-mi petrec o parte din timpul meu liber pe internet.

Ce nu-i place

Nu-mi plac oamenii care mint şi trec peste limita bunului simţ pentru a-şi atinge propriile interese. Nu-mi plac prefăcuţii, lăudăroşii şi nici trădătorii. Detest conflictele şi evit să fiu implicat în certuri sau discuţii tensionate.

Profil
Născut. 18 septembrie 1992, Focşani
Studii. Liceul de Muzică „Gheorghe Tăttărăscu"
Ocupaţie. Elev, clasa a XII-a
Familie. Un frate

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite