Portret/ Thalida Trofin, interpretă de succes şi elevă de nota zece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A cântat pe scenele celor mai mari festivaluri de muzică uşoară din ţară, dar şi din Europa, obţinând numeroase trofee , iar în această toamnă se pregăteşte să filmeze videoclipul la una din cele mai bune piese ale sale.

Deşi are doar 13 ani, Thalida Trofin a reuşit să se impună în lumea muzicală, interpretarea sa fără cusur fiind apreciată de artişti şi compozitori consacraţi. Scena s-a transformat în locul unde face dovada talentului cu care a fost înzestrată, dar şi a anilor de muncă asiduă, fără de care nu ar fi putut atinge culmile succesului.

A făcut parte din grupul „Atheneum Focşani", condus de compozitorul Viorel Gavrilă, alături de care a urmat cursuri de canto, iar în prezent se pregăteşte în particular cu maestrul Cornel Fugaru. Vocea sa a făcut furori la numeroase festivaluri de muzică uşoară atât din ţară, cât şi din Europa , obţinând trofee la „Florile Dragostei" din Focşani, „Festivalul Tinereţii" din Costineşt şi la „Microfono D'Oro" din Italia, cântând şi pe scenele din Bulgaria, Grecia şi Viena. De asemenea, a luat premiul doi la „Mamaia Copiilor", la „Giocelul de Argint" din Costineşti, pe a treia poziţie a podiumiului clasându-se la concursurile „Constelaţia Necunoscută" şi „Delfinul de Aur" din Năvodari.

Thalida a fost invitată, alături de alţi tineri talentaţi, precum Noni Răzvan Ene, Mihai Cernea sau Matei Bucur Mihăiescu la numeroase emisiuni televizate, printre care se numără „Întâlnire de pe 2", „Celebri sau nu" sau „Atenţie se cântă".

Acum, tânăra interpretă se pregăteşte să lanseze single-ul „Nu-s doar patru anotimpuri", piesă pe care i-a încredinţat-o, în primă audiţie, textiera şi compozitoarea Viorela Filip, care de altfel s-a bucurat de aprecierea unanimă a juriului internaţional de la „Festivalul Tinereţii", ocupând primul loc.

„Urmează să filmez un videoclip la această piesă. De fapt, în asta constă premiul obţinut la Costineşti, iar producătorii festivalului mă vor ajuta să lansez piesa prin cele mai cunoscute mijloace media şi la televiziunile de profil muzical de mare audienţă", spune Thalida.

O elevă eminentă

Thalida Trofin nu este doar o artistă desăvârşită, ci şi una dintre cele mai bune eleve ale Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza", finalizând cursurile clasei a şasea cu media 10.

„Pentru mine, muzica este o completare fericită a activităţii şcolare, tocmai de aceea nu am ezitat să mă implic în cât mai multe proiecte şi să particip la olimpiadele de matematică şi română, unde m-am clasat pe locuri fruntase. Pot spune că muzica mă ajută să asimilez mai uşor materiile din programa şcolară", mărturiseşte Thalida.


Întrebări şi răspunsuri

Ce proiecte de viitor ai?

Pregătesc împreună cu doi colegi de la Cuza o formaţie instrumentală unde, în calitate de solistă, voi interpreta live melodii cunoscute din repertoriul naţional şi internaţional. Anul viitor voi participa la festivalul internaţional "Verdinote" din Italia unde voi lansa o piesă compusă de Alberto Flavio Fulgoni şi încredinţată mie spre interpretare.

Te vezi făcând altceva decât muzică?

După parerea mea un artist complex trebuie să aibă şi studii de actorie.Ca urmare, anul trecut am început cursuri la Teatrul Municipal sub îndrumarea actriţei Paula Grosu şi a regizorului artistic Gina Lazăr.

Ce-i place

Îmi place să călătoresc pe meleaguri străine, să particip la spectacole televizate, să fiu alături de oameni drepţi, de cuvânt şi oneşti care să mă ajute să îmi desăvârşesc cariera în mod corect. Îmi place să am parteneri de scenă dedicaţi actului artistic aidoma mie,unde spiritul de echipă să predomine.

Ce nu-i place

Nu-mi plac faţărnicia şi falsitatea celor care una spun şi alta gândesc. De asemenea, nu-mi plac reaua credinţă şi aprecierile de faţadă.

Profil
Născută. 13 septembrie 1997, Focşani
Studii. Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza"
Ocupaţie. Elevă, clasa a VII-a
Pasiuni. Actoria

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite