Portret/ Simona Caramalău adună trofee pe ringul de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Caramalău
Simona Caramalău

Face parte din grupa de performanţă a Palatului Copiilor, a fost premiată la multe concursuri naţionale de dans şi are rezultate deosebite la şcoală.

Fire optimistă, sociabilă şi extrem de ambiţioasă, Simona Caramalău a dezvoltat o pasiune pentru dans încă de pe vremea când era la grădiniţă, acolo unde era sufletul tuturor serbărilor şi petrecerilor. Primul contact cu lumea dansului profesionist l-a avut în clasa a III-a, atunci când una dintre bunele sale prietene a dus-o la Palatul Copiilor din Focşani. Sub îndrumarea coregrafei Diana Tănase a descoperit toate tainele dansurilor moderne, iar acum spune că stilurile latino şi contemporan o reprezintă cel mai bine.

„Doamna profesoară are o răbdare infinită şi ne încurajează foarte mult. De-a lungul anilor ne-a dovedit că ţine foarte mult la noi şi, ori de câte ori o supărăm, ne folosim de replica «Da doamnă, ştim, noi vă iubim». De altfel, ori de câte ori intru în sala de repetiţii, uit de toate momentele triste sau de discuţiile în contradictoriu cu părinţii ori cu prietenii", mărturiseşte tânăra.

Cu multă muncă şi devotament, Simona a reuşit să cucerească podiumul a numeroase concursuri de dans. Printre performanţele sale se numără trofeele obţinute la „Meridianele dansului" din Oneşti, „Ritm şi Graţie" din Călăraşi sau „Dance and Vogue" din Oradea, acolo unde a fost jurizată de binecunoscutul coregraf Edi Stancu.

„La aceste concursuri nu e vorba doar de concurenţă, ci şi de legarea unor prietenii frumoase care durează de ani buni şi la care ţin foate mult. Dansul a devenit o parte din viaţa mea şi în fiecare weekend ştiu că trebuie să mă trezesc şi să merg la repetiţii. Nu este o obişnuinţă, ci practic un mod de a trăi. Mă bucur că am parte de tot sprijinul din partea părinţilor, colegii şi profesorii de la şcoala «Ştefan cel Mare» încurajându-mă în aceeaşi măsură", mai spune eleva.

De altfel, Alexandra este şi majoreta Şcolii „Ştefan cel Mare", acolo unde este elevă în clasa a VIII-a, implicându-se şi în organizarea evenimentelor organizate în cadrul unităţii.

Elevă de nota zece

Pe lângă rezultatele notabile din domeniul artistic, Alexandra Caramalău este o elevă de elită, atrasă de limba română şi mai ales de engleză.

„Am participat la Olimpiada de limba şi literatura română, unde m-am clasat pe locul trei la faza judeţeană, precum şi la numeroase concursuri de limba engleză, disciplină care îmi place foarte mult şi pe care am de gând să o studiez cu mare atenţie. Mă bucur că am o capacitate de înţelegere rapidă a noţiunilor, chiar în timpul actului de predare, iar profesorii sunt foarte înţelegători", conchide Alexandra.

Întrebări şi răspunsuri

Ce proiecte de viitor ai?

Vreau să urmez cursurile Colegiului Naţional „Unirea", profilul Filologie şi mă gândesc serios să mă înscriu la Academia de Poliţie, deoarece îmi plac ordinea şi disciplina, dar şi la Facultatea de Coregrafie, întrucât dansul va fi mereu o parte din sufletul meu. De asemenea, vreau să merg la cât mai multe concursuri de dans, deoarece îmi place concurenţa, însă nu privită ca o rivaliatte, ci ca o cale de a fi mai bună şi de câştiga experienţă.

Cum crezi că sunt văzute trupele de dansatori în ziua de astăzi?

Din păcate, dansatorii nu sunt susţinuţi din punct de vedere financiar şi nu sunt apreciate arta în sine şi efortul pe care aceştia îl depun.

Ce-i place

Îmi place să-mi petrec timpul liber alături de prieteni şi de oamenii care ştiu că mă iubesc, să ascult muzică, să joc volei şi călătoresc. De asemenea, îmi place să mi se spună adevărul, oricât de crud ar fi, deoarece consider că din greşeli am întotdeauna ceva de învăţat.

Ce nu-i place

Nu-mi place sub nicio formă să fiu minţită şi detest oamenii prefăcuţi, care sunt în stare să calce pe cadavre doar pentru a-şi atinge propriul interes. Fiind o fire extrem de activă, nu-mi place să pierd timpul inutil.

Profil
Născută. 18 noiembrie 1995, Focşani
Studii. Şcoala „Ştefan cel Mare"
Ocupaţie. Elevă, clasa a VIII-a
Familie. O soră

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite