Portret/ Roxana Munteanu, majoreta specialistă în dansuri moderne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roxana Munteanu
Roxana Munteanu

Face dansuri moderne de mai bine de un deceniu, îşi doreşte să fie membră a unei trupe de balet şi este pasionată de geografie, materie pe care îşi propune să se specializeze la facultate.

Fire sociabilă şi extrem de dinamică, Roxana Munteanu a început să danseze la vârsta de numai cinci ani, atunci când părinţii au înscris-o la Palatul Copiilor din Focşani. Sub îndrumarea profesoarei Diana Tănase, a avut o evoluţie frumoasă, dansurile moderne ajungând să facă parte din viaţa ei cotidiană.

„De cum m-am dus la cursurile de dans, m-am ataşat foarte mult de colectivul, alături de care am rămas până în ziua de astăzi şi am de gând să continui pregătirea la Palatul Copiilor până voi termina liceul. Doamna profesoară munceşte alături de noi pentru ca toate dansurile să ne iasă foarte bine", mărturiseşte tânăra.

Familiarizată cu toate stilurile de dans, de la cel contemporan până la fanteziile coregrafice, Roxana şi colegii săi au participat la numeroase concursuri desfăşurate atât pe plan local, cât şi naţional. Palmarersul său este unul de-a drepul impresionant, în condiţiile în care la aproape toate competiţiile s-a clasat pe prima treaptă a podiumului.

„Cel mai recent premiu întâi este cel obţinut la concursul Dance & Vogue" din Oradea, acolo unde am obţinut şi o diplomă de originalitate. La „Ritm şi Graţie" din Călăraşi am fost de trei ori pe locul întâi, la diferite stiluri de dans modern, la „Meridianul Dansului" din Oneşti am luat de două ori marele premiu, tot pe primul loc clasându-ne şi la Festivalul Naţional de Dans „Ritm" din Focşani", mai spune Roxana.

Atrasă de street - dance

Libertatea de mişcare, improvizaţia şi expresivitatea sunt doare câteva dintre particularităţile genului street-dance, care pur şi simplu au cucerit-o pe Roxana Munteanu.

„Vrem să oferim publicului şi alt gen de dans, tocmai de aceea ne vom îndrepta atenţia şi către dansul de stradă, care mie personal îmi place foarte mult, tocmai datorită faptului că este mai puţin convenţional şi îmi dă oportunitatea de a mă exprima liber", spune tânăra.

Majoretă la „Cuza"

Roxana Munteanu îşi demonstrează abilităţile dobândite în arta dansului şi în cadrul Colegiului Naţional „Alexandru Ioan Cuza", acolo unde pe lângă faptul că este o elevă de elită, face parte şi din trupa de majorete. „Încă din clasa a IX-a sunt una dintre majoretele liceului. Este o activitate estrem de plăcută, care îmi oferă şansa de lucra în echipă şi de a lua contact cu majoritatea elevilor din liceu. Acum, ne pregătim pentru Balul Bobocilor, care va avea loc pe 3 decembrie", conchide eleva.


Întrebări şi răspunsuri

Ce proiecte de viitor ai?

Vreau să particip alături de colegii de la Palatul Copiilor la toate concursurile de dans la care suntem invitaţi şi să ne întoarcem cu rezultate bune. De asemenea, după absolvirea liceului îmi doresc să urmez cursurile Facultăţii de Geografie din cadrul Universităţii Bucureşti, însă fără a renunţa la dans. Mi-ar plăcea foarte mult să fiu dansatoare în cadrul unei trupe de balet din Capitală.

Cum reuşeşti să-ţi împarţi timpul între şcoală, dansurile de la Palatul Copiilor şi „ocupaţia" de majoretă?

Reuşesc să le îmbin pe toate aşa cum trebuie, deoarece le fac cu multă plăcere.


Ce-i place

Îmi place să ies cu prietenii, mai ales vara când este cald, iar oportunităţile de relaxare sunt multiple, să călătoresc şi să cunosc oameni noi. Îmi place să citesc, să mă uit la filmele cu vampiri care mă ţin cu sufletul la gură şi sunt pasionată de geografie şi limba română.

Ce nu-i place

Nu-mi plac bârfele, invidia, minciuna şi oamenii care nu-şi respectă promisiunile. Nu-mi place să pierd timpul inutil, luând în considerare faptul că sunt o fire foarte dinamică. Mereu trebuie să îmi ocup timpul cu câte ceva.

Profil

Năcută. 27 aprilie 1994, Focşani
Studii. Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza"
Ocupaţie. Elevă, clasa a X-a
Familie. Un frate

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite