Portret/ Nicoleta Moraru s-a lansat prin folclor şi performează în muzica uşoară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta Moraru
Nicoleta Moraru

Este elevă a Şcolii Populare de Artă din Bucureşti, secţia canto muzică uşoară, membră a "Atelierului celor 7 arte" înfiinţat de Liviu Vieru şi îşi doreşte să fie solista unei formaţii.

Nicoleta Moraru iubeşte muzica de când se ştie, însă primul contact cu scena l-a avut în clasa a cincea, atunci când a primit trei premii de merit la spectacolele organizate în cadrul taberei de la Arbănaşi, judeţul Buzău. Apreciată pentru talentul său, Nicoleta a fost cooptată în ansamblul „Sânzienele" din comuna Dumitreşti, locul unde şi-a petrecut copilăria alături de bunici.

A început să participe la concursuri de folclor organizate atât în plan local, cât şi naţional, iar odată cu admiterea la Colegiul Unirea, tânăra interpretă s-a alăturat ansamblului „Cetiniţa", coordonat de Maria Murgoci, cea care i-a inspirat dragostea pentru folclorul vrâncean. În acelaşi timp, s-a înscris la cursurile de dans popular, sub îndrumarea coregrafului Remus Buta.

Premii la festivaluri

Deşi s-a lansat în lumea muzicală ca şi interpretă de folclor, Nicoleta Moraru a luat decizia de a studia şi muzica uşoară.

„Timp de un an de zile am studiat canto muzică uşoară cu minunata doamnă profesoară Aurelia Vaida, căreia îi mulţumesc din suflet pentru munca si devotamentul cu care se ocupa de elevii săi", mărturiseşte Nicoleta.
După doar câteva luni de pregătire, Nicoleta a obţinut cinci premii speciale la Festivalul „Ghiocelul de argint" din Bârlad, premiul pentru cea mai bună voce la "Festivalul Francofoniei", iar la "Floare de april" din Tecuci şi la "Florile copilăriei" din Bârlad a luat menţiuni.

Acum, este elevă a Şcolii Populare de Artă din Bucureşti, sub îndrumarea profesorului Alexandru Simu şi îşi doreşte ca peste câţiva ani să fie solista unei formaţii profesioniste. De asemenea, este membră a "Atelierului celor 7 arte", înfiinţat de Liviu Vieru.

Întrebări şi răspunsuri

Ce proiecte de viitor ai?

În momentul de faţă muzica este un hobby. Am intenţia ca pe viitor să mă prefecţionez, atât în ceea ce priveşte vocea, cât şi partea de prezenţă scenică. Nu voi înceta niciodată să cânt. La vârsta mea, încă mai visez şi sper să ajung pe culmile cele mai înalte ale succesului.

Ce părăre ai despre artiştii din zilele noastre?

Privitor la muzica promovată în România pot spune că sunt profund dezamagită, pentru că sunt promovate doar non-valorile. Am rămas impresionată de ceea ce se întamplă în Italia, unde aspectul fizic nu contează atât de mult şi sunt apreciate calităţile vocale şi emoţiile transmise.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite