Portret/ Maria Tache, chitarista care caută succesul în sala de operaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este voluntar la Bibliotecă, se implică proiecte de ecologie şi fotografie, cântă la chitară şi se pregăteşte pentru Medicină.

Maria a început să cânte la chitară din ambiţie, dar şi din dorinţa de a-şi exprima sentimentele altfel. Totul a început într-o drumeţie în munţii Vrancei, la festivalul „Lira vrânceană", organizat de Asociaţia „Focul Viu".
La început a vrut doar să îşi demonstreze că poate şi ea să cânte la chitară.

„Cel mai mult m-a impresionat felul în care cei care cântau la chitară îşi exprimau astfel sentimentele. Este clar un mod autentic de a-ţi exprima sentimentele, mai ales când compui ceea ce cânţi şi trăieşi ceea ce cânţi", ne-a mărturisit tânăra artistă.

Chirurg în devenire

Pentru că ştie că viaţa de artist nu îi poate oferi prea multe, financiar vorbind, dar şi pentru că este o perfecţionistă, Maria a ales să urmeze Facultatea de Medicină, la specializarea chirurgie.

„Este adevărat că trebuie să te susţii şi financiar. Nu este cel mai important lucru. Iubirea este cea mai importantă, dar ca artist, chiar nu cred că te poţi susţine în niciun fel. Aleg chirurgia pentru că este un domeniu perfecţionist dar şi pentru că eu vreau mereu rezultate imediate. Mă voi bucura când voi vedea că vine omul bolnav la mine şi pleacă imediat, sănătos. Nu aş putea aştepta tratamente pe timp îndelungat", spune Maria.

Elevă la unul dintre cele mai bune colegii din oraş, Colegiul Naţional „Unirea", Maria nu vrea să părăsească România.

„Eu vreau să trăiesc în ţara mea. Dacă voi reuşi să practic medicina probabil îmi voi deschide o clinică a mea pentru că ştiu că în sistemul public nu e bine. Medicii nu îşi pot face treaba din cauza lipsei de aparatură sau medicamente dar nu vreau să plec de aici", ne-a mai spus aceasta.

Întrebări şi răspunsuri:

Cum vezi medicii din România?

Mulţi sunt buni dar nu îmi place faptul că tot timpul se spune că dau diagnostice greşite, că fac numai greşeli şi oamenilor le este frică să se mai ducă să se trateze în spitalele publice. Dar nu este numai vina medicilor, ci şi a sistemului. Dacă nu ai cu ce lucra, degeaba ştii. E adevărat că sunt şi studenţi care tratează facultatea cu superficialitate.

Ce alte planuri de viitor ai?

Vreau ca pe timpul facultăţii că iau, în continuare, lecţii particulare de chitară. Ştiu că nu voi mai avea la fel de mut timp pentru asta, dar mi se rupe inima când mă gândesc să o las.

Profil:
NĂSCUTĂ. 30 iulie 1992, Focşani
STUDII. Colegiul Naţional Unirea
OCUPAŢIE. Elevă
FAMILIE. Două surori

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite