Portret/ Ionuţ Mălinoiu este karateka de performanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A obţinut numeroase medalii la Campionatele Naţionale de Karate, s-a clasat pe a treia treaptă a podiumului la Europene, iar la Mondiale a reuşit să se califice între primii zece sportivi de talie internaţională.

Ionuţ Mălinoiu a pătruns în frumoasa lume a sportului la vârsta de numai cinci ani, atunci când a început să practice karate sub îndrumarea profesorului Aurel Giurgea. După o perioadă de antrenamente riguroase, pe parcursul cărora a dobândit tehnicile esenţiale de luptă, s-a înscris în cursa competiţiilor, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

Palmaresul lui Ionuţ este de-a dreptul impresionant şi cuprinde nu mai puţin de trei medalii de argint şi două de bronz, obţinute la Campionatele Naţionale de Karate, dar şi o medalie de aur cucerită la concursul „Cupa României" din Bucureşti. De asemenea, în urmă cu o lună, a luat aurul la competiţia „Shoto Cup", desfăşurată la Braşov.

Însă, Ionuţ nu i-a „pus la pământ" doar pe adversarii români, ci şi pe cei de peste hotare în cadrul Campionatul European de Karate din Ungaria, unde a obţinut locul trei.

„Participarea la aceste competiţii mi-a oferit oportunitatea de a cunoaşte arbitri foarte buni, dar şi nişte karateka agili de la care am avut ce învăţa. Recunosc faptul că în Ungaria a fost mai greu, deoarece a trebuit să lupt cu mulţi belaruşi, extrem de bine pregătiţi, însă mă bucur că am reuşit să-i înving şi să urc pe podium", mărturiseşte tânărul.

Ionuţ Mălinoiu s-a calificat şi la Campionatul Mondial de Karate din Franţa, unde a reuşit să se claseze între primii zece sportivi de talie internaţională.
Toate aceste performanţe sunt rezultatul unei munci asidue, asociată cu multă ambiţie, perseverenţă, dar şi răbdare, calitate necesară pentru practicarea artelor marţiale.

„Deşi este o formă de luptă, karatele promovează nonviolenţa. De asemenea, presupune multă forţă, stăpânire de sine şi răbdare, iar de-a lungul celor aproape şase ani de antrenamente m-a ajutat să devin mai responsabil, mai organizat şi mai sigur pe mine. De fiecare dată merg cu mare plăcere la sală, şi ţin să-i mulţumesc domunului Giurgea că m-a ajutat să evoluez foarte mult", mai spune Ionuţ.

Îl admiră pe Alexandru Palma

Când vine vorba de modele, Ionuţ Mălinoiu mărturiseşte că îl admiră pe Alexandru Palma, unul dintre cei mai buni karateka din Vrancea, legitimat la Clubul Unirea, deţinătorul a peste 60 de medalii obţinute la campionatele naţionale, europene şi mondiale.

„Este un sportiv de valoare, pe care îl apreciez pentru rezultatele extraordinare obţinute la cele mai dificile competiţii, dar şi pentru dorinţa de ajunge cât mai sus", conchide tânărul.

Întrebări şi răspunsuri

Ce planuri de viitor ai în ceea ce priveşte karatele?

Vreau să particip şi, bineînţeles, să fiu pe podium la cât mai multe competiţii de karate, iar peste câţiva ani îmi doresc să devin antrenor. De asemenea, vreau să obţin o medalie la Campionatele Mondiale. Consider că astfel munca mea ar fi cu adevărat răsplătită.

Ai încercat să mai practici şi alte sporturi?

Am mai încercat să joc fotbal şi tenis, însă după aproximativ o lună am renunţat. Deşi sunt nişte sporturi frumoase, iubite de foarte mulţi tineri, recunosc faptul că pe mine nu mă captivau la fel de mult ca şi karatele.

Ce-i place

Îmi place foarte mult engleza şi chiar fac ore suplimentare pentru a mă perfecţiona şi sunt de asemenea atras de limba germană. Îmi place să ies în oraş, să merg în excursii atât alături de părinţi, cât şi de colegi, să mă plimb cu rolele şi cu bicicleta. Iubesc muntele şi îmi place foarte mult să schiez. Fac schi de la vârsta de cinci ani.

Ce nu-i place

Nu-mi place să fiu însoţit de părinţi la concursuri, deoarece mă emoţionează. Nu-mi plac copiii răutăcioşi şi invidioşi pe performanţele celorlalţi.

Profil
Născut. 3 august 2000, Focşani
Studii. Şcoala „Anghel Saligny"
Ocupaţie. Elev, clasa a IV-a
Familie. O soră

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite