Portret/ Alexandra Mocanu, tânăra pasionată de teatru şi voluntariat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Mocanu
Alexandra Mocanu

A participat la Stagiunea Teatrală a Elevilor Vrânceni, a coordonat un spectacol de teatru labirint care s-a bucurat de un real succes şi se implică în numeroase proiecte de voluntariat.

Comunicativă şi ambiţioasă, Alexandra Mocanu face parte din rândul tineri însetaţi de cunoaştere, dornici să contribuie la binele societăţii. Pasionată de teatru, a participat la Stagiunea Teatrală a Elevilor Vrânceni, intrând în pielea unor personaje complexe.

„În clasa a X-a, am jucat, alături de colegii de la Pedagogic, în piesa „Răpirea Sabinelor", regizată de Claudiu Nistor, prestaţia noastră fiind premiată cu marele trofeu. Anul trecut, am făcut parte din distribuţia piesei „Sperietoarea", regizată de actriţa Olimpia Săpunaru", spune tânăra.

Alexandra s-a implicat şi într-un inedit proiect de teatru labirint, înfiinţat de către Asociaţia Epsilon III din Bucureşti, reuşind chiar să coordoneze un spectacol intitulat „Ceasul Rău", prin intermediul căruia a inclus într-o poveste atât tineri pasionaţi de teatru, cât şi simpli trecători transformaţi din spectatori în actori.

„Acum lucrăm la un proiect „Povestind România", al cărui scop este acela de promovare şi sensibilizare a oamenilor. Consider că atât experienţa din cadrul STEV, cât şi cea cu teatrul labirint contribuie la definirea modului în care te exprimi, cum reacţionezi sau cum te mişti. Eşti mai atent la tine, dar şi la ceea ce se petrece în jurul tău. Teatrul face ca lucrurile nu să pară, ci să se simtă cât mai firesc. Teatrul mi-a deschis şi mi-a lărgit foarte multe orizonturi", mai spune Alexandra.


Proiecte de voluntariat

Alexandra Mocanu se remarcă nu doar printr-un dezvoltat spirit de iniţiativă, ci şi prin dorinţa de a întinde o mână de ajutor ori de câte ori este nevoie. În tabăra de la Gălăciuc a contribuit, alături de tineri voluntari din Anglia, la crearea unor ateliere de muzică, dans sau pictură, care să vină în sprijinul copiilor cu nevoi speciale din judeţ. De asemenea, se numără printre primii voluntari ai Centrului de Limbi Străine, făcând parte şi din staff-ul Consiliului Local al Tinerilor.

„Încă de la înfiinţare, m-am implicat în activităţile organizate de către Centrul de Limbi Străine. Am fost bibliotecară, am pictat pereţii, am făcut curăţenie şi am contribuit la buna desfăşurare a cluburilor educaţionale. Îmi place să fiu activă în cadrul cât mai multor proiecte, în primul rând pentru dezvoltarea personală", conchide Alexandra, eleva care şi în cadrul liceului a avut un cuvânt de spus.

A organizat Balul Bobocilor, fiind de asemenea omul de bază când vine vorba de gândirea unor scenete sau piese de teatru.

Întrebări şi răspunsuri

Ce proiecte de viitor ai?

Aş vrea să urmez cursurile Facultăţii de Film, din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale" din Bucureşti, însă am de gând să aplic şi la o facultate din Anglia. Aş vrea să plec în străinătate, însă doar pe perioada studiilor, pentru ca apoi să mă întorc şi să aplic cunoştinţele dobândite acolo, reuşind poate chiar să schimb ceva.

Ce părere ai despre modul în care se promovează domeniul cultural?

Autorităţile nu acordă prea multă atenţie acestui domeniu şi consider că este o mare problemă cu distribuţia din teatrele de provincie care este din ce în ce mai puţină.

Ce-i place

Îmi plac filmele lui David Lynch, Lars von Trier şi Gus van Sant, jazz-ul, aglomeraţia şi oamenii deştepţi. Îmi place să mă implic cât mai mult în comunitate, deoarece probleme de rezolvat vor fi mereu şi cei care pot face ceva, trebuie să se implice.

Ce nu-i place

Nu-mi plac ignoranţa, nesimţirea, homofobia şi nici oamenii fără opinie. Nu-mi place să-mi încarc bateria telefonului şi detest drumurile blocate de zăpadă. Nu-mi place faptul că instituţiile culturale s-au transformat în spaţii oferite spre închiriere.

Profil
Născută. 23 decembrie 1992, Focşani
Studii. Liceul Pedagogic „Spiru Haret"
Ocupaţie. Elevă, clasa a XII-a
Familie. Singură la părinţi

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite