Portret: Alexandra Gurguiatu şi Ştefan Rebeja sunt dansatori de înaltă clasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-au clasat pe podium în cadrul celor mai mari competiţii de dans sportiv din ţară şi îşi doresc să ajungă coregrafi de succes.

Alexandra Gurguiatu şi Ştefan Rebeja formează, de mai bine de un an, o pereche de succes pe ringul de dans. Până să facă performanţă alături de Alexandra, Ştefan Rebeja, moldovean de peste Prut, a activat în cadrul Clubului de Dans Sportiv „Codreanca", din Chişinău.

„Am luat legătura cu Alexandra prin intermediul unui forum de pe site-ul Federaţiei Române de Dans Sportiv, unde am anunţat că îmi caut parteneră. Apoi, mama sa mi-a făcut invitaţie pentru a putea veni în România, unde am şi rămas de un an de zile", spune Ştefan.

Pentru a vedea dacă se potrivesc pe ringul de dans, cei doi au dat o probă în cadrul clubului „Autentic" din Bacău, acolo unde sunt legitimaţi şi unde se pregătesc intens pentru fiecare competiţie.

„Am observat că suntem compatibili şi că reuşim să facem spectacol, aşa că am luat hotărârea de a forma o pereche. Acum, suntem ca doi fraţi şi ne dorim să atingem înalta performanţă, de aceea mergem să ne antrenăm şi alături de instructori din Chişinău", spune Alexandra.

Odată venit în Focşani, Ştefan a fost „adoptat" de familia Alexandrei care s-a ocupat de rezolvarea tuturor formalităţilor în ceea ce priveşte întocmirea actelor româneşti, şcolarizarea, oferindu-i o cameră în casa lor şi întreg sprijinul financiar de care are nevoie. Însă, pentru a contribui într-o oarecare măsură la cheltuielile necesare cu deplasarea şi taxele de participare la concursuri, Ştefan s-a angajat ca instructor de dans la mai multe grădiniţe din Vrancea.

Rezultate deosebite

Recent, cei doi dansatori au participat la Campionatul Naţional de Dans Sportiv, unde au obţinut locul trei, iar lista poate continua: premiul doi la concursul din Bucureşti, categoria „Open Latino şi Standard", locul patru la Oradea, iar la Chişinău s-au clasat pe poziţii fruntaşe, având ca şi contracandidaţi dansatori din întreaga lume.

„Nu există emoţii în dansul sportiv. Când suntem în ring, ne transformăm, deoarece dansul e viaţa noastră şi ne dorim să oferim publicului tot ce avem mai bun", spune Alexandra.

Întrebări şi răspunsuri

Ce proiecte de viitor aveţi?

În luna iunie vom susţine examenul de instructori, nivelul II, dorindu-ne să facem din dansul sportiv o meserie. De asemenea, vrem să urmăm cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Bacău. Iar, în această vară o să ne pregătim intens pentru a putea participa la concursul de dans din Stuttgart.

Implică dansul sacrificii?

Da, în primul rând sacrificii financiare. Tata şi-a luat două joburi pentru a putea face faţă tuturor cheltuielilor. În plus, dansul sportiv presupune foarte multe ore de muncă în sală, iar copilăria şi adolescenţa noastră au fost sacrificate pentru că ne-am dorit foarte mult să facem perfomanţă.

Ce le place


Celor doi dansatori le place să navigheze pe internet, să să iasă cu prietenii, doar atunci când le permite timpul, deoarece majoritatea weekend-urilor şi vacanţelor sunt dedicate antrenamentelor şi competiţiilor. De asemenea, le place să călătorească şi să cunoască oameni noi.

Ce nu le place


Alexandrei nu-i place să mănânce ciorbă. De asemenea, detestă să fie minţită, dar să şi mintă. Lui Ştefan nu-i place, dar deloc, să se trezească dimineaţa, deoarece lipsa de somn este o problemă care îi dă mari bătăi de cap.

Profil
Alexandra Gurguiatu
Născută. 1 noiembrie 1993, Focşani
Studii. Liceul cu Program Sportiv Focşani
Ocupaţie. Elevă
Familie. Un frate

Ştefan Rebeja
Născut. 10 ianuarie 1991, Chişinău
Studii. Liceul cu Program Sportiv Focşani
Ocupaţie. Elev
Familie. Trei fraţi

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite