Vinul moldovenesc va fi exportat în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podgorie
Podgorie

Asia de Sud-Est ar putea deveni principala piaţă de desfacere a vinului românesc. Pentru ca vinul autohton să poată ajunge în China, este nevoie de un terminal special pentru încărcarea lui pe vapoare.

Salvarea activităţii portuare din Galaţi ar putea veni tocmai din partea industriei viniviticole . Vinul românesc, şi mai cu seamă cel produs în Moldova, este foarte apreciat în China.

Continentul asiatic nu are tradiţie în producţia de vin şi, pe fondul expansiunii economice şi al occidentalizării obiceiurilor de consum, această băutură alcoolică are o căutare tot mai mare. Drept urmare, China importă din Europa cantităţi tot mai mari, iar vinul românesc este preferat nu numai pentru calitate, ci şi pentru că este ieftin.

Pentru ca România să devină un important exportator de vin pe piaţa Asiei de sud-est este necesar un terminal portuar specializat. Acesta este motivul pentru care sesizând excelenta oportunitate de afaceri câţiva investitori chinezi au decis să construiască la Galaţi asemenea terminal pentru încărcarea vinului pe vapoare.

CITEŞTE AICI MAI MULTE DETALII

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite