Porci pe alese în piaţa din Focşani, timp de cinci zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea de porc va fi la discreţie
Carnea de porc va fi la discreţie

De astăzi şi până pe 24 decembrie, crescătorii de porci din judeţ vor putea să-şi valorifice animalele gata sacrificate pe tarabele din Piaţa Moldovei.

Pieţelor şi-a luat toate măsurile pentru ca procesul de comercializare să se desfăşoare în condiţii de igienă deplină.

"Pe lângă boxele de existente, avem amenajate 200 de locuri în care crescătorii de animale să-şi vândă carnea. Nu se acceptă decât carne de porc. Taxa de închiriere a unei tarabe este de 19 lei/zi", ne-a declarat Aurel Jipa, din cadrul Administraţiei Pieţelor Focşani.

Deocamdată, ieri comercianţii nu ştiau cu cât se a vinde un kilogram de carne de porc, aşteptând să se consulte în acest sens în condiţiile în care la boxele de carne permanente din piaţă carnea de porc unificată se vindea cu 13 lei.

„Am 12 porci de vânzare, cam de 80-90 de kilograme fiecare, toţi crescuţi în gospodăria proprie. Preţul va fi între 12 lei şi 15 lei/kilogram, dar să vedem ce vor zice şi ceilalţi", ne-a declarat Vasile Nedelcu, crescător de animale din comuna Răstoaca.

Examenul trichineloscopic este obligatoriu

Autorităţile sanitar veterinare spun că vor face de permanenţă pentru a urmări dacă cei care vând carne de porc se conformează regulilor, în Focşani fiind asigurate două puncte sanitar veterinar pentru efectuarea, contra cost, a examenelor de trichină şi organoleptice, care costă în total 16,12 lei.

În gospodăriile din Vrancea au fost crescuţi în 2011 peste 70000 de porci.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite