Pompierii se implică în programul „Şcoala altfel”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii vrânceni merg în şcoli pentru campanii de informare preventivă
Pompierii vrânceni merg în şcoli pentru campanii de informare preventivă

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny" al judeţului Vrancea au continuat ieri activităţile de informare preventivă planificate în contextul programului „Şcoala altfel".

Astfel de acţiuni au avut loc în municipiul Focşani la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza" şi Colegiul Tehnic „Ion Mincu". Activităţile s-au axat pe tematică specifică cu privire la riscurile specifice judeţului nostru, modalităţi de reducere a acestora, precum şi la modul de comportare în diferite situaţii de urgenţă.

Pompierii vrânceni merg în şcoli şi grădiniţe pentru campanii de informare preventivă

Elevii s-au implicat activ în dialogul cu reprezentantul inspectoratului pentru situaţii de urgenţă, adresând întrebări şi ridicând în discuţie cazuri concrete cu care s-au confruntat în ceea ce priveşte manifestarea unor tipuri de riscuri. La aceste activităţi au participat 100 elevi şi 8 cadre didactice de la ambele unităţi de învăţământ.

Totodată, în cursul zilei de astăzi, mai multe grupuri de elevi ai claselor I-VIII au vizitat sediul Staţiei de Pompieri din Adjud.

Peste 120 elevi de la Şcolile nr. 2 şi nr. 3 din municipiul Adjud, însoţiţi de patru cadre didactice, au făcut cunoştinţă, îndeaproape, cu meseria de pompier, dar şi cu riscurile pe care aceasta le implică.

Micii vizitatori au avut ocazia să afle mai multe lucruri despre tehnica de intervenţie folosită de pompierii militari pe timpul situaţiilor de urgenţă.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite