Pompierii din Panciu, ameninţaţi cu evacuarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorul-şef al ISU Vrancea, lt.col. Flaviu Chiscop.
Inspectorul-şef al ISU Vrancea, lt.col. Flaviu Chiscop.

Clădirea în care se află sediul unităţii pentru situaţii de urgenţă aparţine fostei companii de utilităţi publice din oraş şi este revendicată de Electrica din cauza datoriilor.

Clădirea în care se află sediul unităţii pentru situaţii de urgenţă aparţine fostei companii de utilităţi publice din oraş, SGCL Panciu, şi este revendicat acum de furnizorul de energie electrică în baza datoriilor acumulate.

Facturile restante ale SGCL Panciu către Electrica se ridică la 1.700.000 de lei. Pompierii sunt ameninţaţi că vor fi daţi afară din sediu de doi ani, când a început conflictul între cele două companii.

"Am identificat curtea unei foste grădiniţe. Aş fi vrut chiar în clădirea grădiniţei dar este revendicată de un moştenitor. Clădirea se află într-un mic litigiu. Eu sper să construiesc în curte acolo măcar garajele pentru autospecialele pompierilor. Vreau să le construiesc cu ajutorul oamenilor mei din Primărie", ne-a declarat primarul oraşului, Ion Petre.

Unitatea s-ar putea desfiinţa

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) Vrancea iau în calcul şi varianta desfiinţării unităţii de la Panciu întrucât regulamentul de funcţionare nu le permite să îşi desfăşoare activitatea în sedii închiriate.

"Conform regulamentului nostrum, nu avem voie să funcţionăm în sedii închiriate pentru că nu sunt fonduri pentru aşa ceva. Dacă nu reuşim să primim un sediu de la autorităţile locale unitatea s-ar putea desfiinţa în sensul că vom trimite oamenii şi autospecialele la celelalte staţii", ne-a declarat şeful ISU Vrancea, lt. col. Flaviu Chiscop.

Dacă unitatea din oraş se va desfiinţa, cea mai apropiată unitate pentru locuitorii din panciu este cea din Focşani, situată la 25 de km distanţă.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite