Poluare cu repetiţie la combinatul de porci de la Goleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După incidentul de la Vidra, unde nu s-a aplicat nicio amendă, apele uzate şi dejecţiile de la porci au ajuns din nou, la începutul săptămânii, pe terenurile localnicilor de la Goleşti şi Slobozia Ciorăşti.

Firma care se ocupă de gestionarea deşeurilor de la Premium Porc, Agro Investement Moldova, a fost amendată iarăşi de comisarii Gărzii de Mediu Vrancea cu suma de 50.000 lei.


„Acele dejecţii au ajuns pe terenuri agricole din cauza unor deficienţe la transportul lor din laguna aflată în incinta combinatului şi până la containerul în care sunt stocate. Nu pot să mă exprim dacă este sau nu o poluare accidentală, este însă poluare iar firma a fost amendată", a declarat Aurel Cristian, directorul Gărzii de Mediu.

Trei incidente

Recenta poluare de la Goleşti este al treilea incident de mediu în mai puţin de trei săptămâni, din care două au avut loc pe parcursul a trei zile. Combinatul Premium Porc a poluat prima dată la jumătatea lunii aprilie când dejecţiile s-au împrăştiat pe hectare întregi şi au ajuns şi în apele râului Milcov, Atunci, cele două firme au primit amenzi cumulate de la Garda de Mediu şi SGA de 180.000 lei.


Firma Agro Investement Moldova este condusă de un cetăţean danez care a refuzat, ieri, să facă orice fel de declaraţie publică referitoare la acest ultim incident. Poluarea are loc din cauza ruperii furtunului care transportă dejecţiile la un container aflat la câţiva kilometri distanţă de combinat. Ultimul incident de mediu a avut loc în urmă cu două zile la Vidra, când resturi de la staţia de epurare au ajuns pe un teren din apropiere dar şi în albia râului Putna.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite