Poliţiştii sunt acuzaţi că îşi fac bugetul cu banii cerşetorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă sunt amendaţi de poliţişti cu sute de lei, cerşetorii nu renunţă la "meserie" şi chiar se supără pe oamenii legii fiindcă i-au amendat.Iulian Hassan este unul dintre cei mai "cunoscuţi" oameni ai străzii din Focşani. Chiar dacă are domiciliul în comuna Vidra, Iulian Hassan îşi face veacul de mulţi ani pe străzile din Focşani.

În numai o săptămână, acesta a fost amendat de două ori de poliţiştii de proximitate cu suma de 2.000 de lei.


El spune că s-a săturat să ia amenzi pe bandă rulantă pentru că oricum nu are banii necesari pentru a le achita. "S-au pus pe noi ca să facă bani la buget. În loc să se ocupe de adevăratele probleme ale ţării, sar pe noi în fiecare zi. M-am dus şi la muncă, dar acum sunt bolnav şi trebuie să-mi întreţin cei doi copii.

Stau în faţa bisericilor din Focşani şi lumea care trece pe acolo îşi face pomană şi îmi dă câte o pâine sau un covrig. Bani nu prea mai dau, dar e bine că am ce mânca. L-am spus şi celor de la poliţie că nu am bani să plătesc amenzile. De unde să dau eu acum 2.000 de lei?", se vaită Iulian Hassan.


1.000 de cerşetori în Focşani


În primele şapte luni ale acestui an, poliţiştii focşăneni au identificat peste 1.000 de persoane care apelau la mila publică pe raza municipiului. Peste 500 de persoane au fost sancţionate cu amendă. Doar 130 de cerşetori au scăpat nesancţionaţi deoarece aveau membre amputate, răni infectate şi malformaţii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite