Poliţiştii i-au gonit astăzi pe cerşetori din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 17 cerşetori prinşi în faptă au fost amendaţi de oamenii legii cu 730 de lei

Poliţiştii de proximitate, în colaborare cu jandarmii şi poliţiştii comunitari au organizat astăzi în Focşani o acţiune pentru prevenirea şi combaterea actelor de cerşetorie.

Aceştia au profitat şi de faptul că a fost zi de sărbătoare, "Naşterea Sf.Ioan Botezătorul", iar numărul persoanelor care apelează la mila publicului în preajma lăcaşelor de cult este mare. De aceea, au fost realizate şapte echipe mixte, care s-au deplasat în zona lăcaşelor de cult şi în intersecţiile unde sunt întâlniţi cerşetorii.

Cu această ocazie au fost găsiţi "la lucru" 17 cerşetori, din care trei mnori, care au primit amenzi în valoare de 730 de lei.

"Activităţile desfăşurate au urmărit şi atenţionarea populaţiei asupra faptului că a da bani cerşetorilor nu face decât să dezvolte acest fenomen, persoanele care cerşesc fiind încurajate de faptul că pot face bani uşor şi repede. În urma numeroaselor acţiuni pe această linie făcute de către poliţie s-a constatat că mare parte din persoanele care cerşesc obţin lunar un venit care depăşeşte valoarea unui salariu bun la nivelul judeţului nostru", se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite