Poliţiştii comunitari îl păzesc gratuit pe Oprişan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Judeţean nu şi-a angajat încă o firmă de pază
Consiliul Judeţean nu şi-a angajat încă o firmă de pază

Contractul de pază dintre Poliţia Comunitară şi Consiliul Judeţean a încetat de câteva zile, odată cu expirarea preavizului agenţilor care au fost disponibilizaţi. Consiliul Judeţean Vrancea nu şi-a angajat încă firmă pentru paza instituţiei, folosindu-se tot de poliţiştii comunitari

La 1 octombrie au expirat preavizele pentru toţi poliţiştii comunitari care asigurau paza instituţiilor publice din Focşani, ca urmare a disponibilizării celor peste 130 de angajaţi din rândul personalului contractual.

Sunt însă unele instituţii pentru care şefii Poliţiei Comunitare Focşani se fac luntre şi punte ca să le rezolve problemele.

Este cazul Consiliului Judeţean Vrancea, care are pază asigurată în continuare de Poliţia Comunitară, nu oricum, ci gratis, în condiţiile în care până acum instituţia Consiliului Judeţean ar fi trebuit să-şi angajeze serviciu de pază de la 1 octombrie, ca urmare a încetării contractului cu Poliţia Comunitară.

Întrebat despre acest aspect, şeful Poliţiei Comunitare Focşani, Ion Gheorghe, nu a avut un răspuns foarte coerent.

„Ştiţi, acum paza o asigurăm noi câteva zile, fără niciun cost, până îşi angajează şi ei o firmă. Ştiu că au discuţii cu o firmă căreia îi va atribui contractul de pază fără licitaţie, până la sfârşitul anului, şi în două- trei zile se rezolvă problema", ne-a declarat Ion Gheorghe.

De privilegiul pazei gratuite beneficiază şi sediul PSD din Focşani, imobil care se află în administrarea Consiliului Judeţean.

Nimeni din conducerea judeţului nu a dorit să comenteze această situaţie.

Poliţiştii comunitari, la firme de pază


În ce priveşte situaţia poliţiştilor comunitari disponibilizaţi ca urmare a reducerilor de personal din aparatul bugetar, cei mai mulţi s-au angajat deja la alte firme de pază şi se vor ocupa în continuare de securitatea instituţiilor la care au lucrat până acum.

„Firma care a câştigat licitaţia a preluat personalul care a lucrat şi înainte, ceea ce ne avantajează şi pe noi, ţinând cont că ne mulumeşte de activitatea pe care au desfăşurat-o", ne-a declarat Mihai Copaci, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Vrancea.

Şase agenţi, la Administraţia Pieţelor

Nou înfiinţata SC„Administraţia Pieţelor" SA a preluat direct din şomaj şase dintre angajaţii Poliţiei Comunitare care au fost disponibilizaţi.

Aceştia vor avea un spor la noul salariu negociat de 30% din indemnizaţia pe care ar fi primit-o dacă stăteau în şomaj, spor pe care îl vor primi timp de un an.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite