Înşelăciunile prin telefon, tot mai frecvente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii sunt înşelaţi cu ajutorul telefonului
Oamenii sunt înşelaţi cu ajutorul telefonului

Oamenii legii spun că în ultimul timp sunt tot mai mule cazuri în care cetăţenii sunt înşelaţi prin intermediul sms-urile sau apelurilor telefonice. Aceştia sunt anunţaţi că au câştigat o sumă mare de bani sau produse electronice de ultimă generaţie, respectiv televizoare LED, calculatoare.

Potrivit poliţiştilor, victimele sunt apelate pe telefonul fix sau pe telefonul mobil (prin apel sau sms) autorii comunicându-le că sunt câştigătorii unui premiu de fidelitate din partea operatorilor de telefonie, constând în bani sau produse electronice.

Autorii conving persoanele apelate, în mare parte vârstnici, sub pretextul validării premiilor, să achiziţioneze cartele electronice reîncărcabile sau să achite o sumă de bani prin mandate on line reprezentând „taxe de transport, transfer bancar, taxe notariale etc.

Un alt mod de operare este acela prin care autorul se prezintă ca o rudă a părţii vătămate şi sub pretextul că a fost implicat într-un incident urmat de consecinţe grave îi solicită acesteia să expedieze sume de bani, tot prin mandate online.

În acest sens, poliţiştii fac o serie de recomandări.

„Manifestaţi prudenţă şi verificaţi dacă ceea ce vi se comunică prin telefon este adevărat prin informare la serviciile de informaţii clienţi de la operator ; Nu daţi dovadă de credulitate atunci când sunteţi contactat telefonic de persoane care pretind a fi reprezentaţi ai diferitelor firme; Pe numerele de telefonie fixă sunt tot mai frecvente în ultimul timp apelurile de natură publicitară, acestea se vor înmulţi mai ales la sfârşitul anului, odată cu perioada sărbătorilor", recomandă poliţiştii.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite