Poliţia şi Jandarmeria, responsabile de siguranţa elevilor în şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Poliţiştii vor fi mult mai aproape de elevi
Poliţiştii vor fi mult mai aproape de elevi

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie vor desfăşura acţiuni de prevenire si combatere a fenomenelor infractionale, fiind desemnati în acest sens poliţişti pe lângă fiecare unitate de învăţământ, care vor stabili proceduri de comunicare cu directorii unităţilor, vor include fiecare unitate şcolară în itinerariile de patrulare auto şi pedestră.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi va asigura prezenţa patrulelor de ordine publică şi siguranţă în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar în special în timpul sosirii şi plecării elevilor.

Totodată, jandarmii vor desfăşura acţiuni punctuale de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional pe traseele de deplasare a elevilor şi pe mijloacele de transport în comun din vecinătatea şcolilor.

Obligaţia Inspectoratului Judeţean Scolar în acest caz este de a transmite Inspectoratului Judeţean de Poliţie regulamentul de ordine interioara pentru fiecare unitate de invatamant, în care se precizează clar care sunt conditiile de acces in scoala pentru profesori, elevi si vizitatori şi de a comunica permanent cu reprezentantii Politiei si Jandarmeriei, atat in ce priveste semnalarea unor evenimente ce ar putea pune in pericol siguranta elevilor si personalului didactic, precum si in desfasurarea unor campanii de informare antiinfractionala a elevilor.


"Va trebui să ne conjugăm eforturile şi să acţionăm corect şi unitar pentru a controla mult mai bine fenomenul infracţional dar mai ales pentru a descuraja infracţionalitatea. De aceea consider că prezenţa activă a reprezentanţilor structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor este necesară în spaţiul adiacent unităţilor de învăţământ din judeţ. Cer ca toate instituţiile implicate sa intervină cu rapiditate si eficienta in cazul oricărei abateri de la normele sociale si legale, care ar pune in pericol siguranţa si integritatea fizica a elevilor şi a cadrelor didactice", a precizat prefectul Ion Oprea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite