Poarta Penitenciarului Mândreşti se deschide mai repede dacă trimiţi un e-mail

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multe dintre rudele deţinuţilor nu ştiu să îşi anunţe vizitele prin internet, dar susţin că vor cere ajutorul copiilor. Deţinuţii de la Mândreşti sunt convinşi că această metodă va elimina aglomeraţia de la porţile penitenciarului, pentru că până acum programările se făceau doar în ordine alfabetică.

Dacă până acum vizitatorii se prezentau la sediul penitenciarelor pentru a-şi vizita rudele, în baza unei planificari care se realiza, de regulă, în ordine alfabetică, de câteva zile, programarea vizitelor se face şi prin e-mail.


Vizitatorii trebuie să aibă acordul deţinutului pe care doresc să îl vadă, în cazul soţiei şi al rudelor de până la gradul patru, dar şi al directorului penitenciarului, în cazul concubinilor, a copiilor şi a altor persoane.
Solicitările transmise prin e-mail sunt centralizate de un angajat al Penitenciarului din Mândreşti, acesta făcând apoi programările.


Vizite mai lungi


Dacă rudele deţinuţilor spun că le este mai greu să facă programării prin e-mail, cei care se află după gratii se arată extrem de încântaţi de noua metodă.


"I-am spus soţiei să facă programare prin e-mail pentru că este mult mai uşor pentru toată lumea. Vara nu se mai stă la coadă în căldurile astea şi se evită astfel şi aglomeraţiile de la poarta penitenciarului.


În cel mult trei zile primeşti aviz favorabil din partea conducerii penitenciarului şi lucrurile se rezolvă mult mai rapid în acest mod"
, este de părere Ionel Ispas, închis pentru trei ani şi două luni.


Vasilica Lambru, ruda unui deţinut pentru furt, nu ştia ieri de noul sistem de programare, dar s-a arătat dispusă să se conformeze noilor reguli impuse Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

"Eu mi-am făcut programările prin telefon, dar ideea aceasta mi se pare mult mai bună. Am venit de la Vulturu de la prima oră şi stau de câteva ore la poarta Penitenciarului. Am aflat că o să-mi văd soţul abia la ora 15.30. Am înţeles că prin internet primeşti totul explicit, aşa că o să-l rog pe fiul meu să trimită e-mail", susţine Vasilica Lambru.

Deţinutii pot fi vizitaţi de maxim două persoane cu vârsta de peste 14 ani, care pot fi însoţite de cel mult doi copii mai mici de 14 ani. De asemenea, deţinuţii pot beneficia de cel mult o vizită pe zi.

"Nu pot spune că de când a fost implementată noua metodă numărul vizitelor făcute prin e-mail a crescut foarte mult, dar 30-40% se fac prin internet. Deţinuţii mai ales sunt foarte încântaţi pentru că vizita s-a mărit de la o oră la două, lucru care nu are decât să-i bucure", recunoaşte Ionel Diţă, directorul penitenciarului din Mândreşti.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite