Plajele Putna şi Doaga nu au autorizaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu deschiderea sezonului de scăldat, inspectorii sanitari au început controalele la piscinele dar şi la bălţile amenajate în acest scop din judeţ. Dacă piscinele în general au avut autorizaţie sanitară anul trecut, bălţile în jurul cărora diverşi oameni de afaceri au amenajat adevărate complexuri pentru plajă concesionând luciul de apă şi terenul din jur, nu au autorizaţie de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

Reprezentanţii DSP susţin că primarii trebuie să îi instruiască pe administratorii zonelor de agrement să instaleze plăcuţe de avertizare prin care să anunţe că bălţile nu au autorizaţie pentru scăldat.

"Ce găsim fără plăcuţe instalate dăm mai întâi avertisment şi apoi amendă", avertizează directorul DSP Vrancea, Cătălin Graur.

Primarii susţin însă că e responsabilitatea inspectorilor DSP.

"Noi nu am primit din câte ştiu nicio informare dar voi verifica încă o dată. Dar DSP au specialiştii şi ei ar trebui să verifice, să someze şi să amendeze pe cei care gestionează aceste zone de agrement luate în concesiune", ne-a spus şi Constantin Vlase, primarul oraşului Mărăşeşti, localitate pe raza căreia se află Plaja Doaga, una dintre zonele de scăldat neatorizate de DSP.

O altă zonă de acest fel este în comuna Vânători, la Plaja Putna.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite