Pierderi între 50% şi 70% din producţie în viticultura din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Plantaţiile de viţă de vie sunt în pericol
Plantaţiile de viţă de vie sunt în pericol

Potrivit directorului Direcţiei Agricole Vrancea, Costică Neaţă, pierderile mari le vor avea producătorii care au vii unde scaunul butucului este mai înalt.

Zăpada căzută în cantităţi mari în Vrancea salvează agricultura judeţului în ceea ce priveşte cultura mare, respectiv, grâu, porumb, dar nu şi viticultura.

Din cauza îngheţului produs înainte de ninsori, când s-au înregistrat chiar şi minus 27 de grade Celsius, viile au fost serios afectate.

Focşani: Viile din Vrancea, decimate de gerul năpraznic

„Noi am trimis specialişti în teren şi au recoltat probe cu muguri de rod. Din ce-am constatat şi ne-au transmis şi viticultorii din judeţ, dar şi specialişti importanţi din domeniu, estimăm că pierderile în viticultură vor fi între 50% şi 70%, prin pierderea mugurilor de rod. Au scăpat plantaţiile unde scaunul butucului a fost mai jos şi este îngropat acum în zăpadă, dar mare parte din viile producătorilor vor avea pierderi însemnate, pentru că au viile pe forme de conducere înaltă", a precizat Costică Neaţă, director la Direcţia Agricole Vrancea.

Viile şi livezile, distruse de vremea rea

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite