Petruţa Dragomir are o viaţă desprinsă din filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petruţa Dragomir se mândreşte cu performanţele ei
Petruţa Dragomir se mândreşte cu performanţele ei

Mamă a doi copii, factor poştal, atletă şi fotomodel, Petruţa Dragomir îşi iubeşte meseria la fel ca pe propria sa familie

Înainte de a se angaja ca factor poştal, Petruţa Dragomir a fost muncitoare la Filatura Focşani.

Asta se întâmpla imediat după terminarea studiilor, înainte de Revoluţie.


În anul 1990 a fost trimisă în şomaj chiar dacă era gravidă în patru luni. A avut un şoc, dar a strâns din dinţi şi a ţinut morţiş să nu cedeze. Dumnezeu a făcut ca Petruţa Dragomir să iasă învingătoare din prima ei bătălie cu viaţa reală.


"Fratele meu lucra la poştă şi mi-a spus că un post de factor poştal va fi scos la concurs. M-am prezentat la concurs şi am reuşit. A fost un examen dificil, dar Dumnezeu m-a ajutat să trec peste toate problemele", a spus Petruţa Dragomir.


S-au scurs 16 ani de când Petruţa Dragomir a devenit angajată cu acte în regulă la Poşta Română. Sectorul deservit de Petruţa e format dintr-o mână de blocuri, iar restul case.


Traseele, care se întind pe kilometric întregi, nu le poate parcurge decât cu bicicleta.

"În zilele de pensie plec la primele ore ale dimineţii şi mă întorc după ora 17.00. Sunt peste 1.000 de persoane cu care mă întâlnesc în fiecare zi. Îmi spun că am lipici şi că abia mă aşteaptă să le mai aduc noutăţi", ne mărturiseşte poştăriţa.

Nicio reclamaţie în 16 ani de meserie


Focşăneanca este mândră de recordul ei, pe care îl pune pe seama respectului faţă de cei cu care lucrează.
"Mulţi dintre cei cu care mă întâlnesc îmi spun despre viaţa lor. Simt nevoia să-mi povestească despre ce îi apasă. De fiecare dată mă scuz politicos şi le spun că nu am tot timpul de pe lume pentru a-i asculta până la capăt. Ei mă înţeleg şi îşi continuă discursul a doua zi sau până ajung la capăt cu povestea care îi apasă", se confesează focşăneanca.


As la marşul poştaşilor

Marea pasiune a Petruţei Dragomir a fost atletismul. Chiar dacă nu a făcut sport de performanţă, Petuţei i-a plăcut să alerge.

În urmă cu 16 ani, dirigintele Poştei din Focşani a chemat-o la stadion pe Petruţa Dragomir pentru a lua parte la faza judeţeană a "Marşului Factorului Poştal".


"Cursa era de 2,5 kilometri. După câteva ture l-am întrebat pe diriginte dacă pot să abandonez. Mi-a fost ruşine şi mi-am spus că nu se va mai întâmpla asta niciodată.

În ultimii patru ani am câştigat de tot atâtea ori faza judeţeană şi am trecut cu bine peste faza de zonă şi am reprezentat judeţul Vrancea la faza finală. Pentru 2010 mi-am propus să mă calific la Balcaniada factorului poştal.

Pentru asta trerbuie să mă clasez între primele trei locuri pe ţară", promite poştăriţa.

întrebări şi răspunsuri

Cât timp te antrenezi pentru marşul factorului poştal?
Aproape o lună de zile. Faza judeţeană are loc în luna mai. Vecinii deja ştiu când urmează să merg la o competiţie. În jurul blocului unde locuiesc este un teren viran pe care pot să alerg. Colegii sunt tot timpul alături de mine. După fiecare victorie a mea se lasă cu câte o serbare câmpenească de vis.

Ce pasiuni mai ai?

Puţină lume ştie căm am fost ş fotomodel. Am terminat cu brio cursurile şcolii de fotomodele ale lui Costin Mărculescu. Am lua şi un premiu doi la un concurs naţional desfăşurat la Buzău. Mi-au prins bine acele concursuri pentru că am mai mare încredere în mine.


ce-i place

Îmi place enorm să-mi răsfăţ cele două fete pe care le am. Cititul este una dintre marile pasiuni ale mele. Rămân la părerea că oricât ai învăţa, tot nu le ştii pe toate. Îmi place să călătoresc şi să merg cu familia în aer liber, unde ne simţim excelent.

ce nu-i place

Detest minciuna, neseriozitatea şi cinismul. Nu-mi plac oamenii care nu au coloană vertebrală şi nici acele persoane care, pentru a-şi îndeplini visele, recurg şi la mijloace mai puţin plăcute, făcându-le rău celorlalţi.


PROFIL


NĂSCUTĂ 16.04.1972
OCUPAŢIA Factor poştal
STUDII Liceul Valeriu D. Cotea
FAMILIE Căsătorită, două fete

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite