Campanie pentru înfiinţarea unui cinematograf la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul Cinematograf Balada se transformă în sală multifuncţională
Fostul Cinematograf Balada se transformă în sală multifuncţională

Un demers al unei profesoare din Focşani, menit să ducă la sensibilizarea edililor focşăneni cu privire la necesitatea înfiinţării unui cinematograf în municipiu, începe să prindă ecou în rândul cinefililor din urbea de pe Milcov.

Gabriela Obodariu a trimis o scrisoare primarului din Focşani în care îl roagă să-şi treacă în agenda sa publică şi această problemă a lipsei unui cinematograf.

„Este ciudat ca într-un oraş municipiu de judeţ să nu existe un cinematograf. Sunt nevoită să merg cu familia pentru a vedea un film la cinematograf ori la Bacău, ori la Bucureşti. Copii noştri au nevoie de educaţie. Cu filme de calitate putem să-i aducem la cinematograf şi să-i scoatem din discoteci, oferindu-le alternativa. Au nevoie de cinematograf şi părinţii lor, şi bunicii lor şi sunt convinsă că şi membrii administraţiei publice locale ar merge cu plăcere la un film", precizează iniţiatoarea demersului, Gabriela Obodariu, care aduce în susţinerea ideii sale şi faptul că în ultimii cinci ani numărul consumatorilor de film la cinema a crescut de trei ori.

image

Profesoara a lansat această campanie şi pe site-ul de socializare Facebook, în care îi îndeamnă pe cei care simt acelaşi lucru să scrie o petiţie către edilii municipiului.

Până ieri, 375 de focşăneni s-au alăturat demersului profesoarei Obodariu.

„Poate să fie un cinema privat, iar primăria poate să atragă un investitor oferindu-i scutiri de taxe şi impozite", ne-a declarat Mircea Marcu, un susţinător al ideii.

Primarul municipiului Focşani nu este convins că un cinematograf va prinde la focşăneni .

„Fostul cinematograf Balada se va transforma într-o sală multifuncţională, unde vor avea loc şi spectacole folclorice, şi şedinţe, şi serbări, dar se vor proiecta şi filme. Nu sunt mulţi amatori de filme", ne-a spus primarul Decebal Bacinschi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite