Peste o sută de amenzi date de finanţiştii vrânceni firmelor care nu şi-au onorat obligaţiile către stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele de control de la Inspecţia Fiscală din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vrancea au efectuat în luna ianuarie 205 acţinui de control. Din acestea, 139 verificări au fost efectuate la contribuabilii persoane juridice, iar 66 au vizat persoanele fizice

Ca urmare a acestor verificări a fost atrasă suplimentar la bugetul general consolidat suma totală de 3.055,08 mii lei, din care aproape jumătate din totalul obligaţiilor suplimentare stabilite au fost încasate în timpul inspecţiilor fiscale.

„Cu ocazia inspecţiilor fiscale au fost aplicate 106 amenzi contravenţionale, în principal pentru declararea în mod eronat la organul fiscal teritorial a impozitelor, taxelor şi contribuţiilor datorate bugetului general consolidat; nerespectarea prevederilor M.F.P. referitoare la întocmirea şi utilizarea documentelor justificative şi contabile pentru toate operaţiunile efectuate, respectiv pentru neefectuarea inventarierii; nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor recapitulative sau depunerea de astfel de declaraţii cu sume incorecte ori incomplete", se arată în comunicatul de presă trimis de compartimentul de relaţii publice al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vrancea.

Organele de specialitate din cadrul Activităţii de Inspecţie Fiscală Vrancea au constatat nerespectarea prevederilor legale în domeniul fiscal în principal la agenţii economici care desfăşoară activitate în domeniul comerţului en-gros, al construcţiilor, al agriculturii, al masei lemnoase şi al comerţului cu amănuntul.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite