Peste 7.000 de vrânceni sunt bolnavi de cancer şi au zilele numărate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă la finele anului 2009 în evidenţele medicilor oncologi se aflau aproximativ 6.300 de bolnavi de cancer, în primele luni ale lui 2010 au mai fost depistate 700 de cazuri noi.

Direct proporţional cu numărul cazurilor depistate, de la începutul acestui an a crescut şi numărul pacienţilor care au beneficiat de tratament specific, de la 6.368 la 7.254.


În aceste condiţii, chletuielile cu medicamentele necesare terapiei diferitelor tipuri de cancer au crescut la aproape 250.000 de lei.

Şi la Vaslui numărul bolnavilor de cancer s-a dublat

Bolnavii plătesc

Vasile Grigoriu are 68 de ani şi suferă de cancer la plămâni. De mai bine de un an, viaţa bătrânului s-a schimbat radical. Zeci de internări în spital şi cheltuieli de mii de lei pe medicamentaţie.

"Tratamentul îmi merge destul de bine. Beneficiez de gratuitate atunci când sunt internat. Când nu sunt internat, îmi plătesc medicamentele pentru că acum este criză şi nu prea mai găseşti "compensate" la farmacii", atrage atenţia Vasile Grigoriu.

Cancerul de colon predomină

Medicul oncolog Lavinia Chiriac din cadrul Spitalului Judeţean "Sf. Pantelimon" din Focşani afirmă că numărul persoanelor din Vrancea care suferă de cumplita maladie este de natură să îngrijoreze.

"În primele opt luni ale acestui an, în afara celor 256 de bolnavi de cancer la nivelul aparatului digestiv, mai sunt 202 cu cancer pulmonar, 35 cu cancer de piele, 102 cu cancer de sân, 83 cu cancer de col uterin şi 59 cu cancer de prostată.


Este recomandat ca, la primele simptome, pacientul să meargă la medicul de familie şi acesta să îl îndrume spre specialistul de care are nevoie. Cu cât se depistează mai repede cu atât şansele de vindecare sunt mai mari"
, spune Lavinia Chiriac.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite