Peste 3.000 de copiii sunt abonaţi la “Bani de liceu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familiile cu posibilităţi materiale reduse pot beneficia pentru copiii lor de o bursă de 180 lei pe lună în cadrul programului "Bani de Liceu".Cei interesaţi de ofertă sunt aşteptaţi să îşi depună dosarele nu mai târziu de vineri, 1 octombrie. În perioada 2-23 octombrie vor fi făcute toate anchetele sociale şi evaluările comisiilor de specialitate.

La finele lunii octombrie listele vor fi centralizate, iar pe data de 28 octombrie va fi afişată pe internet lista cu beneficiarii pe adresa http://banideliceu. edu.ro.


Cei nemulţumiţi de modul în care le-au fost evaluate dosarele au dreptul să depună contestaţii, termenul limită pentru acestea expirând pe 2 noiembrie.
Ionica Vrabie are trei copii, unul dintrei ei fiind licean. Pentru că are un venit de numai 150 lei brut lunar, băiatul a depus acte pentru ajutorul de 180 de lei.


Venit la fel de mic


"Ne este foarte greu, iar aceşti bani ne sunt mai mult decât necesari. În primul rând pentru copii. Le cumpărăm tot ce au nevoie. Cărţi, culegeri, caiete şi haine, tot ce trebuie pentru şcoală. Am luat şi anul trecut acest ajutor social şi cred că vom lua aceşti bani şi în noul an de învăţământ pentru că venitul meu a rămas la fel de mic şi nu ne permitem să-i lăsăm să-şi continue studiile fără ajutorul statului", spune Ionica Vrabie.

Ajutorul este de 180 lei în fiecare lună şi se acordă elevilor care provin din familii al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, nu depăşeşte suma de 200 lei. Familia Marcu locuieşte într-un bloc din cartierul Bahne, recunoscut pentru sărăcia oamenilor.


"Noi vrem să muncim, dar nu ne angajează nimeni. Una dintre fetiţele noastre şi-a depus dosarul şi acum aşteptăm să vină comisia să vadă dacă îndeplinim condiţiile", spune Vasile Marcu.

Anul trecut, la nivelul judeţului, au beneficiat de aceşti bani 2.700 de liceeni. Suma totală a fost de 486.000 lei. În noul an, până acum, şi-au depus dosarele peste 3.000 de liceeni, iar numărul poate creşte simţitor în ultimele trei zile de înscrieri.

Dosare stufoase pentru beneficiari

" Cei interesaţi vor trebui să ataşeze la dosar acte doveditoare, în original, privind veniturile membrilor familiei, dar şi adeverinţă eliberată de către unitatea şcolară din care să rezulte media generală şi numărul de absenţe nemotivate din anul şcolar anterior", spune profesorul Virgil Iamandi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite