Peste 100 de deţinuţi au avut parte de întâlniri conjugale pe parcursul anului trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care şi-au unit destinele în închisoare au primit ca şi cadou de nuntă dreptul la o vizită de 48 de ore. Deţinuţii care întocmesc cerere de ocupare a camerei intime trebuie să fie condamnaţi definitiv.

Camera intimă din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Focşani a fost extrem de solicitată de către deţinuţi pe parcursul anului 2010. Fie că şi-au revăzut partenerii de acasă, fie că şi-au unit destinele în închisoare, nu mai puţin de 102 condamnaţi au trecut pragul spaţiului oferit de către Admnistraţia Penitenciarului.

„94 de deţinuţi au avut dreptul la o întâlnire conjucală cu o durată de două ore, iar opt condamnaţi care s-au căsătorit oficial în cadrul unităţii au putut petrece în camera intimă 48 de ore", declară Georgeta Gură, purtător de cuvânt al Penitenciarului.

Avantajaţi, deţinuţii interesaţi de activităţi educative

Pentru a putea beneficia de aceste vizite intime, deţinuţii sunt obligaţi să îndeplinească o serie de condiţii. Cei care întocmesc cerere de ocupare a camerei trebuie să aibă un comportament adecvat, să fie condamnaţi definitiv, repartizaţi într-un regim de executare a pedepsei şi, obligatoriu, să aibă o relaţie de căsătorie cu partenerul.

De asemenea, sunt avantajaţi deţinuţii care participă la programe de Intervenţie şi Asistenţă Psihosocială.

Se pare că întâlnirile conjucale din cadrul închisorii au avut şi un efect pozitiv, în sensul în care numărul abaterilor disciplinare a scăzut, iar deţinuţii încearcă să evite comportamentele agresive.

În cazul oricărui tip de abatere, deţinuţii nu mai au acces la camera intimă timp de şase luni.

Camera intimă este dotată cu mobilier nou, televizor şi baie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite