UPDATE Percheziţii la domiciliul judecătoarei Anişoara Topor GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anişoara Topor. Foto Facebook
Anişoara Topor. Foto Facebook

Procurorii DNA au descins în această dimineaţă la casa magistratului Anişoara Topor, de la Judecătoria Focşani, precum şi la cabinetul de avocatură al soţului său, Marian Topor, membru al Baroului Vrancea.

UPDATE: Anişoara Topor a fost dusă la Bucureşti pentru a fi audiată de procurorii DNA.

Potrivit TVR, judecătoarea este învinuită că ar fi luat mită 28000 de euro de la un om de afaceri, pentru o soluţie favorabilă într-un litigiu privind o suprafaţă de 12 hectare de teren. Banii ar fi fost daţi prin intermediul unor intermediari, fiind vorba despre două cunoscute persoane care se ocupă cu cămătăria, Vasile Tătaru şi Sandu Ştefan.

Judecătoarea l-a înştiinţat astăzi pe vicepreşedintele Tribunalului Vrancea că nu poate ajunge la serviciu.

Preşedintele Judecătoriei Focşani, Daniela Matache, spune că  judecătoarea Anişoara Topor nu a avut nicio abatere disciplinară, iar la evaluarea anuală a obţinut calificativul "Foarte bine".

Preşedintele Tribunalului Vrancea, Costică Diţă, susţine că au mai fost formulate reclamaţii la adresa judecătoarei Anişoara Topor şi în trecut. "Nu ştiam de această acţiune a DNA. Cererea de percheziţie nu trece pe la noi, ci probabil pe la Curtea de Apel Bucureşti. Nu am nicio informaţie despre dosar. Ştiu că au mai fost reclamaţii la adresa doamnei judecător, iar în trecut Inspecţia Judiciară a efectuat verificări, dar rezultatul verificărilor nu ni se comunică nouă. Sunt mulţi judecători cărora li se fac plângeri", ne-a declarat Costică Diţă.

Anişoara Topor. Foto Facebook

CLICK pe poze pentru galerie foto

Consiliul Superior al Magistraturii a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a Anişoarei Topor. "În baza art. 42 alin. (1) lit. (a) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare, raportat la art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat ieri, 7 decembrie, percheziţia la domiciliu, reţinerea şi arestarea preventivă a învinuitei Anişoara Topor, judecător la Judecătoria Focşani", se arată într-un comunicat de presă al CSM.

Judecătoarea este suspectată de fapte de corupţie, precum şi de colaborarea cu cămătari din Focşani cărora le soluţiona dosare în schimbul unor câştiguri materiale.

De altfel, unul dintre justiţiabilii care au avut de suferit de pe urma judecătoarei şi despre care ziarul nostru a scris pe larg anul trecut a ţinut să-şi arate satisfacţia faţă de măsurile întreprinse de DNA. "Femeia asta m-a nenorocit. A anulat toate actele de proprietate care confirmă că pământul era al familiei noastre de la strămoşi. Pentru dânsa nu a contat titlul  de proprietate, cartea funciară. De patru ani suntem târâţi prin instanţe în căutarea dreptăţii", ne-a declarat focşăneanul Paul Dragu.

Avere

Familia Topor are în proprietate o vilă şi un apartament în Focşani, şi o casă de vacanţă în comuna Lepşa (Vrancea). Potrivit declaraţiei de avere, Anişoara Topor a cîştigat anul trecut 70.671 de lei, iar soţul ei, Marian Topor a căştigat din avocatură 12.750 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite