Percheziţii ale poliţiştilor de la Detaşamentul pentru Intervenţie Rapidă la depozitele de fier vechi din comuna Slobozia Bradului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt administratori ai societăţilor de colectare din comună sunt cercetaţi pentru evaziune fiscală. Poliţiştii au confiscat cu această ocazie trei autoturisme şi sume importante de bani.

"Mascaţii" de la Poliţie au descins dimineaţă în comuna Slobozia Bradului, unde au întreprins opt percheziţii la persoanele de etnie rromă care deţin societăţi de colectare a fierului vechi.

De altfel, colectarea fierului vechi este activitatea de bază a populaţiei din această comună. După percheziţii, mai multe persoane au fost duse la poliţie pentru audieri, acestea fiind suspectate de evaziune fiscală.Totodată, oamenii legii au confiscat trei autoturisme de lux, peste 100000 de lei şi importante sume în valută.

"Având în vedere cercetările care se efectuează în trei dosare penale înregistrate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, privind comiterea mai multor infracţiuni de evaziune fiscală prin sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor la Bugetul consolidat de stat, astăzi 19 iulie, au fost efectuate 8 perchezitii domiciliare în comuna Sl. Bradului (7), judetul Vrancea şi municipiul Rm. Sărat, judetul Buzău (1), în vederea identificării şi ridicării de înscrisuri şi mijloace materiale de probă care au legătură cu activitatea infracţională ce face obiectul acestor dosare. În vederea luării măsurilor asiguratorii au fost identificate şi ridicate bunuri mobile aparţinând persoalor cercetate (autoturisme, sume de bani în lei şi valută).
La această activitate au fost angrenate efective de poliţişti, jandarmi, comisari ai Gărzii Financiare, cu sprijinul informativ al S.J.I.P.I. Vrancea.Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea"
, se arată în comunicatul de presă al IPJ Vrancea.

Citiţi în Adevărul de mâine cum a reacţionat primarul comunei Slobozia Bradului, Valerică Zamfirescu, când a aflat că "mascaţii" au descins în comună.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite